Metalac - Cibona (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Cibona (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2015, 08:03

Đokić otpustio Stefana Pota

č: | fb:

Povratnik na klupu KK Metalca, trener Vladimir Đokić otpustio je sinoć plejmejkera Stefana Pota (21), potvrdio je danas Kolubarskim.rs novi (stari) „hed kouč“. Pot nije opravdao očekivanja, ni platu koju je dobio, pa je rastanak bio neminovan. Nesuđeni reprezentativac Srbije bio je Đokićeva želja i pred prošlo prvenstvo ali je tada obeštećenje, koje tražila novosadska Vojvodina, bilo previsoko.

„Moramo bez Pota, tu su Babović, Rakićević, Kočović... Ako treba ’izginućemo’ na parketu kako bismo, u utakmici 5. kola ABA lige, večeras (21.00) dobili Cibonu u jako važnom meču posle svih dešavanja u klubu“, rekao nam je Đokić.

Dodao je kako je Otašević (33) otišao jer nije potpisao ugovor pošto su njegovi finansijski uslovi bili neprihvatljivi za Metalac. Đokić je potvrdio da će kao pojačanje doći iskusni bek Radenko Pilčević, koji će, kao i Boris Bakić, biti u timu za utakmicu 6. kola ABA lige sa Krkom u Novom Mestu.

Trener Metalca takođe je rekao Kolubarskim.rs da je centar Đorđe Majstorović dobio „poslednju opomenu“.

„Dugo sam se lomio u vaganju odluke o eventualnom otkazu i Majstotoviću. Ne, nije naš centar bojkotovao Metalac. Jednostavno, bio je deprimiran zbog toga što je propustiop povoljnu ponudu podgoričke Budućnosti, pa to nije mogao da ’svari’. Verujem da će večeras biti bar na nivou utakmicu sa Sutjeskom u Nikšiću“, pojasnio je Đokić.

Dokaz koliko je Majstorović bio „odsutan“ je i podatak da je pred utakmicu sa Igokeom zaboravio da ponese dres iz nove garniture sa amblemom ABA lige. Zbog toga je jedini igrao u „raspar opremi“ o čemu smo već pisali.

Trener Metalca je pojasnio i razloge za povlačenje svoje ostavke, koju je dao posle poraza od Igokee u Valjevu, u 3. kolu. „Razgovarao sam sa dr Boškom Đukanovićem i prihavtio njegovu sugestiju kako bih pokazao da nisam kukavica, da ne bežim od odgovornosti, te da mi je jedini motiv bio želja da ’prodrmam’ igrače, koje je zahvatila apatija. U Nikišiću je bilo bolje, ali je i dalje falio deo onoga što nas je krasilo u prošloj sezoni“, kazao je Đokić.

Cibona, kao i Metalac, ima skor 1/3 u prva četiri kola. Trener Slaven Rimac još pakuje ekipu, stižu i pojačanja, a oslonac su iskusni Rozić, braća Žižić, Krušlin,,, Slavni klub, nekadašnji prvak Evrope, godinama je u krizi, a finansijskog bankrota spasli su ga majka i brat pokojnog Dražena Petrovića, Biserka i Aco, koji je do ovih dana bio i predsednik kluba.

Utakmica Metalac – Cibona igra se od 21.00 sat u Hali sportova.

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 43 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 38 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...