Dodavanje Rakićevića (foto: Đorđe Đoković)
Dodavanje Rakićevića (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2015, 22:30

Metalac prekinuo seriju poraza

č: | fb:

Košarkaši Metalca prekinuli se večeras seriju poraza u ABA ligi pobedom u 5. kolu nad zagrebačkom Cibonom – 77:61 (26:18, 10:13, 21:14, 20:16). Na klupi je opet sedeo trener Vladimir Đokić koga je publika dočekala iskrenim aplauzom.

„Hvala publici na aplauzu, kao i na podršci igračima u važnoj utakmici za nas! Hvala i Vladi Miškoviću, koji je ekipu vodio u Nikšiću, gde su već uočeni pomaci u igri, koji su se večeras nastavili. Ali, nema pobeda i uspeha bez energije i borbenosti!“, rekao je Đokić novinarima posle utakmice.

On je otkaz Stefanu Potu objasnio kao reakciju na lošu situaciju: „Ili se on nije uklopi u naš sistem treninga i igre, ili se mi nismo prilagodili njegovom poimanju košarke! Rastali smo se sportski i ljudski, želim mu puno uspeha u daljoj karijeri“.

Đokić je potvrdio da bi Radenko Pilčević mogao da zaigra već protiv Krke u Novom Mestu, u 6. kolu, što bi trebalo da bude bitno pojačanje jer je u pitanju iskusan igrač za zavidnom domaćom i inostranom karijerom.

Đukanović u prodoru

Đukanović u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Trener Metalca je istakao kako su na večerašnjoj utakmici „dobijeni Kočović i Đukanović“, dok je za Rakićeviča kazao kako je bio „izvanredan“. Rakićević je najduže igrao na mesto pleja, Majstorović se „vratio u život“, Janković poslovično borben i vrlo zahvalan, Jošilo standardan, Gabrić pregoreo u želji da dobije bivši klub. Malešević se vraća, a Kutlešić i Jevtović se trude ali su još u krizi. Klupa je sve vreme bila aktiva, petorka na terenu dobijala je podršku saigrača...

Stručni štab Metalca

Stručni štab Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

Cibona je došla se deset iograča, osam ih se pojavljivalo na parketu, pa je daleko od nekadašnje slave i evropske titule! To je pr

Zakucavanje Majstorovića

Zakucavanje Majstorovića (Foto: Đorđe Đoković)

iznao i trener Slaven Rimac, koji je na pres konferenciji istakako kako je ritam od pet utakmica za deset dana „bio ubitačan“, te da ne zna da li je neka ekipa u ovakvoj ABA ligi, čini se slabijoj nego prošle sezone, profitirala.

Đokić je počeo postavom - Rakićević, Kutlešić, Malešević, Janković, Jevtović, a posle „velikog odmora“ na parketu su se pojavili Rakićević, Đukanović, Jošilo, Gabrić, Majstorović. Prednost Valjevaca „vrtela“ se oko desetak poena. Mogla je biti i veća da nije bilo i kikseva u realizaciji „zicera“, bespotrebne težnje za atrakcijama, povremeno i sebičnosti pojedinaca.

U finišu susreta, prednost je sezala i 13 poena, a do nje se došlo zahvaljujući seriji Koševa Majstorovića, koji su bili rezultat osmišljenih akcija. Sve je kretalo od dobre igre u odbrani, ili, kako je to Vlada Đokić večeras rekao: „Odbranu smo obnovili, treba tako nastaviti“.

Na utakmici je bio i Cibonin predsednik Aco Petrović, koji je nekada igrao u Hali sportova, čega se, naravno, seća. U jednom trenutku je skočio nezadovoljan suđenjem, kada je klupi Cibone, Rimcu i pomoćniku Golemcu, dosuđena „tehnička“. Naš je utisak da takav košarkaški poslenik nije dočekan kako je trebalo. Sedeo je sam, uz Acu nisu bili ni klupski čelnici, ni bivši igrači Metalca iz prvoligaške generacije 1973/79-te. Šteta!

Jevtović i Majstorović nakon pobede

Jevtović i Majstorović nakon pobede (Foto: Đorđe Đoković)

Suđenje je bilo diskutabilno, na štetu košarke, više su, ipak, oštećeni Zagrepčani, koji su u dva navrata napravili grube faulove i dobili nesportske lične, što je dovelo do protesta gledalaca. Ali i to je ABA liga.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: 500. Sudije Boltauzer i Vučković (Slovenija), Dragojević (CG). Delegat: Toma Jovančić (Valjevo).

Metalac: Kočović 3, Malešević 11, Čampara, Kutlešić 6, Janković 10, Majstorović 16, Jevtović 6, Jošilo 10, Rakićević 5, Đukanović 4, Babović, Gabrić 6.

Cibona: Mandić, Berisha 5, Krušlin 8, Uljarević, Rozić 6, Jagodić Kuridža 8, Slavica 2, Mavra 10, <andrija Žižić 10, Ante Žižić 12.

Metalac sada ima skor 2-3, a u 6. kolu igra sa Krkom u Novom Mestu. ABA liga sada ulazi u normalniji ritam igranja utakmica na sedam dana.

 

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 44 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 22 sati 13 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...