Metalac-Krka (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac-Krka (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
17.10.2015, 10:11

Valjevci priželjkuju iznenađenje

č: | fb:

Posle pobede nad Cibonom valjevski košarkaši su otputovali u Novo Mesto, gde će se u 6. kolu ABA lige sastati sa domaćom Krkom, koja je gotovo nepobediva na domaćem terenu, gde je pala i zagrebačka Cedevita između dva ubedljiva poraza “zelenih” na gostovanjima Tajfunu i Olimpiji. Krka je promenila trenera, umesto Aleksandra Džikića na klupi je sada Ivan Velić, a ima i dosta izmena u igračkom sastavu, bez stranaca iz SAD, sa nekoliko veterana – Ive Ivanov, Jure Lalić, Luka Lapornik, dok na bekovskoj pozicji igra Stefan Sinovec.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac će, prema rečima trenera Vladimira Đokića, nastupiti nekompletan – Jevtoviću se posečeni lakat „dao na zlo“, Đukanović je povredio skočni zglob, pa nisu u ekipi. Neizvestan je Gabrić zbog dobijenog udarca u butni mišić, a lakša povreda muči i mladog „pleja“ Kočovića. Sa Babovićem je raskinut ugovor i on je otišao u Konstantin iz Niša, koji igra KLS, dok Pot još trenira u Valjevu, a klupski čelnici nastoje da sa njegovim menadžerom dogovore raskid ugovora. Problem su čvrste klauzule, koje Potu, ako smo razumeli, garantuju isplatu ugovorenih zarada.

„Kao što se ne predajemo protiv Zvezde ili podgoričke Budućnosti, u utakmicama koje sleduju posle Novog Mesta, tako ni protiv Krke nismo favoriti“, rekao je Đokić na pres konferenciji. Podsećanja radi, jedan od težih poraza u prošloj sezoni ABA lige Metalac je doživeo upravo na gostovanju Krki.

Nikola Kočović

Nikola Kočović (Foto: Đorđe Đoković)

Veći optimista od svog trenera bio je mladi plej Nikola Kočović, koji je imao zavidnu minutažu protiv Cibone. On smatra da je upravo igra protiv Zagrepčana recept i za iznenađenje u Novom Mestu. „Pregrmeli smo najteže, nadam se dobrim rezultatima jer dobro treniramo“, rekao je Kočović novinarima.

Valjevci su sada, posle pet startnih utakmica za deset dana, u lagodnijem ritmu igranja (samo) subotom, što omogućuje veći broj treninga neobično bitnih za svaku ekipu, posebno onu koja je bila u evidentnoj krizi rezultata.

Đokić nije bio naročiti optimista u odgovoru na pitanje Kolubarskih.rs, vidi li se razlika u atmosferi, u ekipi i klubu, pre njegove ostavke i posle povratka na kormilo kluba, odnosno pobede protiv Cibone.

„Sa Majstorovićem, nezadovoljnim što nije mogao da realizuje povoljnu ponudu za odlazak iz Valjeva uz povoljnije finansijske uslove, i dalje razgovaramo u pokušajima da ga vratimo obavezama jer nema dobrih igara bez dobrog treninga. Ponavljam, Majstorović ne bojkotuje ni Metalac, ni obaveze ali ’nije tu’. Videćemo kako će se stvari razvijati“, kazao je Đokić.

Metalac će u Novom Mestu imati dva oubičajena treninga u dvorani „Leon Štukelj“, gde se utakmica igra. Moguće je da će Valjevci biti jači – Radenko Pilčević je potpisao ugovor do kraja sezone, dok je oporavljeni Boris Bakić dobio ugovor na mesec dana uz mogućnost produžetka saradnje. Utakmica sa Krkom počinje u 19.00 sati (subota) uz TV prenos na kanalima Arena sporta, na IPTV platformi.

Aktuelno