Jošilo najbolji u skoku za loptu (foto: www.abaliga.com)
Jošilo najbolji u skoku za loptu (foto: www.abaliga.com)
17.10.2015, 21:10

Metalac slavio u Novom Mestu

č: | fb:

Odličnom igrom Metalac je večeras pobedio Krku u Novom Mestu sa 75:70 (21:19, 19:15, 18:19, 17:17), u 6. kolu ABA lige, pa sada, posle početne krize, ima skor 3-3. Valjevci su se tako revanširali Krki za ubedljiv poraz u prošloj sezoni i na najbolji mogućni način najavili derbi, sledećeg vikenda, sa Crvenom zvezdom pred svojim navijačima.

Metalac je gotovo sve vreme bio u vođstvu, koje se kretalo do osam poena prednosti, a Krka je poenima Sinoveca prvi put povela sa 24:23 u 13. minutu igre. Valjevski košarkaši su preokrenuli rezultat i vodili sve do na nešto više od dva minuta pre kraja kada su „zeleni“ košem Lapornika poveli sa 68:67 i zapretili preokretom. Do toga, ipak, nije došlo jer je trener Vladimir Đokić sjajnim vođenjem tima, sa pravovremenim izmenama i tajm-autima, stvari držao pod kontrolom.

U igri Metalca večeras je imponovalo zajedništvo, a kolektivni duh je čuvao rezultatsku razliku. Centar Janković je u prvom poluveremnu prijatno iznenadio sjajnom partijom, a uz njega i Majstorović je ponovo bio na nivou iz prošle sezone. Konačno su se, efikasnom igrom i u napadu, koševima postignutim kada je bilo najpotrebnije, vratili i Malešević i Kutlešić, pa je to, uz veoma požrtvovanu odbranu, nagoveštavalo zaslužen uspeh u gostima. Rakićević se opet dobro snašao kao plej, dok je Jošilo bio na uobičajenom nivou pouzdanog „šrafa“. Svi zajendo morali bi konačno da poprave učinak u šutiranju slobodnih bacanja.

Janković i Malešević brane koš

Janković i Malešević brane koš (Foto: www.abaliga.com)

Đokić je igrao sa desetoricom, zbog povreda poštedeo je Gabrića i Kočovića, koji su bili na klupi, uz podsećanje da Jevtović i Đukanović nisu ni putovali u Novo Mesto. Debitovao je bek Pilčević, kome treba vremena da se uigra, a posle povrede kolena vratio se Boris Bakić ali se još oseća dugo odsustvo sa parketa.

Krka je težište igre prebacila pod koš, gde ima iskusne centre Lalića i Ivanova, kao i snažne Tratnika i Dimeca. „Laka konjica“ Metalca je, međutim, sa pravovremenim skupljanjem i preuzimanjem pod košem, uspevala da ih osujeti. Doduše, bek Sinovec, koji je ranije igrao u Metalcu, na momente je pokazivao nesporni talenat.

ŠD „Leon Štukelj“ u Novom Mestu. Gledalaca: 1.000. Sudije: Herceg, Hordov i Vovk (vrlo korektni).

Krka:  Tratnik 10, Ivanov 14, Sinovec 6, Rojc, Lalić 8, Katnić 7, Mulalić, Kastrati 6, Dimec 4, Polutak, Ritlop, Lapornik 15.

Metalac: Kočović, Malešević 13, Čampara 2, Kutlešić 14, Janković 11, Majstorović 18, Pilčević 1, Jošilo 6, Rakićević 8, Bakić 2, Gabrić.

U 7. kolu, u Valjevo dolazi Crvena zvezda, prvak države i ABA lige, uz Cedevitu i Budućnost, po svim prognozama, najjača ekipa ove sezone.

 

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 4 sati 48 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar