Trening KK Metalac  (foto: Đorđe Đoković)
Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2015, 12:03

Metalac dočekuje Crvenu zvezdu

č: | fb:

U 7. kolu ABA lige košarkaši Metalca večeras od 21.00 sat dočekuju Crvenu zvezdu, koja je neočekivano poražena od Olimpije u „Pioniru“, dok je protiv Reala u Madridu dožvela rezultatsku katastrofu. Izvesno je, dakle, da to nije ona Zvezda iz prošle sezone, te da se odlasci Marjanovića i Kalinića, te Dženkinsa i Vilijamsa, teško nadoknadivi. Uz to, povređeni su Luka Mitrović i Dangubić, dok se Tejić tek oporavio od loma kostiju stopala.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić izjavio je za klupski sajt kako je njegova ekipa uvek teško igrala protiv Metalca u Valjevu. Jednom je i poražena u Superligi Srbije u trenucima kada je postavljen za trenera posle smene Vlade Vukojičića, a slična sudbina Zvezdu je u Superligi zadesila kada ju je vodio Nikitović, a igrao Nedović, dok su dres Metalca nosili Bojan Bakić i Vladimir Dašić, koji sa Radonjićem nije u prevelikoj ljubavi, što mu je bio dodatni motiv.

Trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić smatra kako je Zvezdiina ekipa iz prošle sezone verovatno bila jedna od najjačih u klupskoj istoriji poslednjih decenija. Mi bismo dodali, posle one koju je 1970-tih predvodio i legendarni trener prof. Aca Nikolić, a u kojoj su igrali Slavnić, Simonović, Kapičić, Vučinić, Živković, te Sarjanović, Goran Rakočević, Lazarević... Pre njih, kao kapiten crveno-bele predvodio je legendarni Vladimir Cvetković. Tu Crvenu zvezdu je, u debitantskoj prvoligaškoj sezoni 1973/74-te Metalac pobedio iako je trener Luka Stančić bio na operaciji slepog creva, a ekipu je sa klupe vodio „tehniko“ Voja Cerović.

„Zvezdu ne treba posmatrati kroz poslednje poraze, posebno ne onaj u Madridu“, kategoričan je Đokić. Metalac se svakako neće predati unapred, učiniće sve da iznenadi „ranjenog lava“, koji je angažovao i Kvinsi Milera iz NBA lige. „Spremni smo i taktički i psihofizički, dobili smo Cibonu i Krku, očekujem dobru igru, a za šta će to biti dovoljno videćemo“, dodao je Đokić.

Ljubomir Čampara i Vladimir Đokić

Ljubomir Čampara i Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Borbu „do poslednje kapi znoja“ najavljuje, a šansu u žestokom ritmu vidi mladi centar Ljubomir Čampara, koji će biti u prilici da Majstoroviću, Jankoviću i Jošilu pomogne u borbi pod koševima sa gorostasnim Skorcinaitisom i nemačkim reprezentativcem Cirbesom. Pogotovo ako ne bude igrao Jevtović, koji, kako je rečeno novinarima, još nije sanirao povredu lakta, koju vuče od utakmice sa Igokeom u Valjevu. Jasno je da bi kolektivna odbrana Valjevaca, sa puno udvajanja i preuzimanja, mogla da bude i ključ mogućeg uspeha Metalca.

Bek Brano Đukanović vratio se punom treningu posle ozlede skočnog zgloba, novajlija Radenko Pilčević sve bolje se uklapa, a nivo forme podiže i bek Boris Bakić.

U Zvezdi igraju i momci, koji su, pod vođstvom Vlade Đokića, osvojili zlato na EP u Italiji, u konkurenciji U-20 – Gudurić, Tejić i Rebić. Oni bi večeras mogli da se svom treneru iz Italije „oduže“ na najbolji način. Davidovac i Apić nisu se izborili za mesto u najboljoj ekipi, pa se „kisele“ u FMP i KLS, a Metalcu, koji je za njih bio zainteresovan još dok su nosilio dres Vršca, bi dobro došli.

Na večerašnjoj utakmici biće i stotinu gimnazijalaca, kojima je Metalac podelio bgesplatne ulaznice nastavljajući praksu da valjevske đake, osnovce i srednjoškolce, neguje kao pravu košarkašku pbuliku. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 5 sati 5 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar