Registracija Prijava preko FB
Trening Metalca (foto: Đorđe Đoković)
Trening Metalca (foto: Đorđe Đoković)
17.06.2014, 19:52

Na probi Nikola Otović

č: | fb:

Košarkaši Metalca rade svakodnevno, pre i popodne u Hali sportova, a trener Vlada Đokić nastavlja započeti posao selekcije igrača i komponovanja tima sa sezonu 2014-2015. godine. Uz kapitena Nikolu Tomaševića, beka Ognjena Kužetu, povratnika Sašu Vasića, kao i nekoliko juniora i sopstevene Škole košarke, među kojima prednjači kilni centar Stefan Vujić, koji je posle Crnokose iz Kosjerića jednu sezonu proveo i u srpskoligašu sa Uba, tu je i nekoliko momaka van Valjeva sa ambicijama da zaigraju u Metalcu.

Na večerašnjem treningu bio je plej Nikola Otović, koga je u sezoni za nama, u kraljevačkoj Slogi, u život vratio Vlada Đokić. Vredno trenira i Nemanja Todorović, krilni centar iz Čačka, dok je njegov zemljak Knežević pauzirao zbog istegnuća trbušnih mišića. Dosta pašnje posvećuje se mladom krilu Vranješu iz mlađih selekcija beogradskog Partizana.

Odgovarajući na naše upitne poglede i uobičajeno, kako ide, Đokić kratko odgovara: „Još je rano za ocene, videćemo! Od ponedeljka dolazi još nekoliko momaka na probu...“.

Naši utisci 

Tomašević je ozbiljan, radan i konačno opušten; Kužeta ima problema u nastojanjima da popravi tehniku šuta, posebno ta tri poena; Vasić i Todorović na očekivanom nivou, Vranješ marljiv i uporan, Vujić najzad ima priliku da uveri stručni štab u eveltualne potencijale; Otović je hitar igrač, lako podnosi naoko nevelike napore...

Vlada Đokić

Vlada Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Čujemo da je Đokić bio na Zlatiboru, gde se priprema mlada selekcija Srbije pod vođstvom trenera „Džolija“ Mijatovića, za košarkaške sladokusce podsećanje da je to sestrić legendarnog čačanskog velemajstora Radmila Mišovića. Tu je, kažu, čak pet potencijalnih prvotimaca Metalca, među njima i bek Dušan Kutešić, koga je Vlada „lansirao“ u Slobodi, dok je vodio Užičane. Izgleda da se Đokiću „obećao“ i „Bubljo“ Jevtović, krilni centar, takođe Užičanin, ukoliko bude moga da „izađe iz ugovora“ sa ABA ligašem Radničkim iz Kragujevca.

Dakle, radi se, vredno i strpljivo, valjevski „head couch“ ima viziju onoga što želi da napravi u Metalcu, od klupskih čelnika dobio je „odrešene ruke za rad na dužu stazu“. Na ljubiteljima košarke je da podrže novi koncept rada, Vladu Đokića i njegove saradnike.

Aktuelno

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja Pre 9 sati 9 minuta

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju Pre 5 sati 18 minuta

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...