Metalac-Budućnost (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac-Budućnost (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
31.10.2015, 09:04

Metalac gostuje u Podgorici

č: | fb:

Posle dobre igre uprkos porazu od Crvene zvezde, Metalac večeras (21.00), u 8. kolu ABA lige, igra protiv Budućnosti u Podgorici, trenutno vodeće ekipe na tabeli. Podgoričani su, kao i većina ekipa, obnovili sastav, a trener Igor Jovović nastavlja posao, koji je pre njega započeo Dejan Radonjić, hed kouč Crvene zvezde.

„Budućnost je ekipa sa evroligaškim ambicijama, svaku utakmicu igraju na pobedu, posebno u ’Morači’. Nastojaćemo da pokažemo kako smo prebrodili krizu i da nam je forma u usponu“, rekao je novinarima trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić na uobičajenoj pres konferenciji.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje Kolčubarskih.rs, da li je (pre)oštra igra Podgoričana u odbrani najveći problem koji čeka Metalac na ovom gostovanju, Đokić je kazao da tako igraju sve evroligaške ekipe. Trener Valjevaca i ovoga puta ima kadrovskih problema jer je povređen Malešević, a Jošilo vuče prehladu.

„Maleševića muči Ahilova tetiva. Želeo je da igra ali smo odlučili da ga odmorimo s obzirom na to da dosadašnja terapija, uz treninge i igranje, nije dala željene rezultate“, pojasnio je Đokić. Dodao je da se Nikola Jevtović oporavio, pa će se naći u startnih 12 za utakmicu protiv Budućnosti.

Mladi bek Brano Đukanović smatra da je povratak Jevtovića veliko ohrabrenje i najavljuje da će Metalac, kao i na svakoj utakmici, pružiti optimum trenutnih mogućnosti uz želju da se ostvari najbolji mogući rezultat u ovom trenutku.

U Metalcu ne razmišljaju o tome da će Podgoričane predvoditi kapiten Suad Šehović, njihov veoma bitan igrač, koji je takođe imao zdravstvenih problema zbog čega je u 7. kolu pauzirao, kao i Čarapić. „Budućnost ima dovoljno dobrih igrača, tu je i nekoliko perspektivnih juniora tako da je gotovo nebitno da li će stariji Šehović igrati“, stav je Vlade Đokića.

Metalac je sinoć imao uobičajeni trening u dvorani „Morača“, tokom današnjeg prepodneva takođe, a utakmica je zakazana za 21.00 sat. Prenosiće je Arena sport na platformi IPTV. Sude Dožai, Majkić i Jovović.

Dosadašnji tok ABA lige pokazao je da u ovoj sezoni, bar za sada, svako svakog može da pobedi. Budućnost vodi protiv Metalca sa 2:1 u pobedama, a poslednja je bila u finalu Septembarskog turnira u Valjevu (77:66).

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 2 sati 54 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar