Metalac - Zadar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Zadar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
06.11.2015, 07:29

Metalac dočekuje Zadar

č: | fb:

Stari znanci iz prvoligaških dana 1970-tih u SFRJ, Metalac i Zadar, u različitom raspoloženju dočekuju večerašnju utakmicu 9. kola ABA lige, koja će u Hali spotova početi u 21.00 Valjevci su, posle pporaza od Crvene zvezde i Podgoričana, željni uspeha, kao i revanša za prošlosezonski dvostruki neuspeh sat., dok Zadrani, kako najavljuju, dolaze po bodove nakon uspeha na utakmicama sa slovenačkim klubovima Tajfunom i .Olimpijom u Višnjiku, odnosno sa Cedevitom u Zagrebu.

Više promena u poređenju sa sastavom iz prošle sezone ima Zadar – otišli su centri Sobin i Ivanov, tamnoputi plej Frensis je u Ciboni. Tu je sada Kozi, centri su iskusni Pašalić, pa Kraljević i Marinković, nesuđeni košarkaš Metalca, a uz dva Ramljaka, Marka i Ivana, pojačanje na bekovskoj poziciji je Ante Delaš, Splićanin, u prošloj sezoni prvotimac Cedevite.

Vlada Đokić

Vlada Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić optimista je, a optimizam gradi i na želji da se Metalac revanšira Zadranima za dvostruki neuspeh u drbitantskoj sezoni ABA lige.

„Veoma smo motivisani, imamo kvalitet, a podigli smo nivo igre, treninga i zalaganja, pa sam optimista i uveren da ćemo uspeti da Zadru vratimo milo za drago za neuspehe iz prošle sezone“, rekao je Đokić na uobičajenoj pres konferenciji.

Krilni centar Nikola Jevtović uspešno se vratio dobrom igrom u Podgorici posle neugodne ozlede lakta, koju je zaradio na utakmici sa Igokeom u Valjevu. Videlo se koliko znači Metalcu, posebno u tandemu sa Đorđem Majstotovićem.

Majstorović, doduše, neće igrati jer je na jučerašnjem prepodnevnom treningu, u nameri da blokira Jankovića, zakašio obruč i polomio kosti desne šake! Dobio je longetu, a prema prvim prognozama lekara sleduje mu dvomesečna pauza. „Šta je, tu je, moramo bez Majstorovića. Malešević se oporavio, nije potpuno fit, ali će igrati“, rekao je Đokić jutros Kolubarskim.rs.

„Vredno smo trenirali ove nedelje, a šansu za uspeh tražimo u igri iz tranzicije. Moramo pronaći i rešenja za skok igru pod oba koša, posebno u odbrani. Ako Zadrane svedemo na oko 60 poena, uspeh je zagarantovan“, optimista je „našpanovani“ Jevtović očito željan igre pred Valjevcima.

Trener gostiju Ante Nazor, Splićanin koji se odomaćio u Zadru (nekada je Trpimir Lokin iz Zadra podizao splitsku Jugoplastiku) u izjavi za sajt ABA lige kaže kako njegovi momci moraju biti hrabri pred teško gostovanje zahtevnom protivniku, te da se sve vrti o kontroli ritma igre i zaustavljanja „trke“ Metalca.

Jedan od Nazorovih aduta, Domagoj Bošnjak poručuje kako Zadrnai dolaze u Valjevo „po pobedu“ temeljeći optimizam na tri pobede zaredom, ne štedeći pritom ni komplimente na račun Metalca.

Utakmica se igra od 21.00 sat u Hali sportova, a arbitraža je poverena Javoru, Mitrovskom i Krejiću. Do kraja prvog dela takmičenja, Metalac posle Zadra igra sa Tajfunom u Šentjuru, kod Celja, Cedevitom u Valjevu, Olimpijom u Ljubljani i Megom u Sremskoj Mitrovici.

 

 

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 32 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara