Metalac - Mega (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Mega (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2015, 09:35

Biti il ne biti za ostanak u ABA ligi

č: | fb:

Valjevski košarkaši u 13, poslednjem kolu prvog dela ABA lige, od 17.00 sati, dočekuju Megu u utakmici, koja je po mnogo čemu prva u nizu onih što odlučuju o ostanku Metalca u ABA ligi. Valjevcima ni kriza Partizana, sa kojim igraju u 14. kolu, ne ide na ruku s obzirom na to da će srpski klubovi, kako trenutno stvari stoje, teško imati četiri mesta u regionalnom takmičenju u sezoni 2016/2017. godine.

Važnost večerašnjeg meča istakao je i trener Vladimir Đokić, koji je na uobičajenoj pres konferenciji rekao kako je utakmica jedna od najvažnijih u sezoni, te da to shvataju i igrači koji su dobro trenirali i spremni su da uz pomoć navijača zabeleže petu pobedu u ABA ligi.

Đokić nije štedeo ni komplimente na račun Mege i njihovog trenera Dejana Milojevića, koji odlično radi i sklapa kockice mladog sastava, koji ne krije da mu je takmičarski cilj učešće na završnom plej-ofu ABA lige!

Nikola Kočović i Vladimir Đokić

Nikola Kočović i Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Mladi „plej“ Nikola Kočović potvrdio je novinarima da su igrači imali sastanak posle poraza od Olimpije u Ljubljani, kako je to u Stožicama najavio centar Nikola Jevtović. Nije želeo da govori o detaljima jer je to interna stvar ali je potvrdio da su košarkaši Metalca svesni situacije u kojoj su i svoje odgovornosti za dosadašnje rezultate, odnosno za iskušenja koja ih očekuju u nastavku sezone.

Povređeni su Majstorović i Brano Đukanović, sa Pilčevićem je sporazumno raskinut ugovor, pa će večeras debitovati Pavle Badovinac (17), a prvom timu priključen je i Marko Šarenac, takođe gimnazijalac, perspektivno krilo, koje je ovoga leta bilo na pripremama Kadetske reprezentacije Srbije.

Mega je specifična pojava na košarkaškom nebu Srbije. Njen (su)vlasnik Miško Ražnatović, koji kontroliše 2/3 evropskog tržišta basketaša, znalački „kupuje i prodaje“, a za posao stvaranja i afirmacije mladih igrača, uz pomoć ponekog veterana, znalački radi trener Dejan Milojević, koji je, po našem sudu, jedna od boljih kopija Duška Vujoševića.

Mega je, u poređenju sa prošlom sezonom, kada je u susretima sa Metalcem imala slabiji skor, ostala bez Jokića, Muslija, Miljenovića, Avramovića, Krstića, Kešelja, Bojića, Simovića, sada i bez povređenog Zagorca, odnosno Samardžiskog (otišao u Tursku), ali su stigli Ivanović i Janković, pa stranci, tamnoputi Francuzi, Timoti Luvavu i Alpha Kabba, pa ekipa igra sjano i niko protiv nje ne može reći da je favorit za osvajanje bodova!

Utakmica se igra od 17.00 sati u Hali sportova, sudiće je srpski arbitri Vojinović, Nešković i Milojević. Klupsko rukovodstvo, uprkos situaciji da je poseta tek oko 500 gledalaca, uporno restriktivno besplatno pušta osnovce i srednjoškolce, pa su večeras na redu Peta osnovna i Srednja poljoprivredna škola.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 16 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...