Polaganje Kutlešića (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Kutlešića (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2015, 19:38

Metalac bolji od Mege

č: | fb:

KK Metalac je pobedio večeras Megu sa 83:76 (15:17, 20:14, 25:23, 23:22) u utakmici poslednjeg, 13. kola prvog dela ABA lige, koji je završio skorom 5/8. Bila je to, verovatno, najbolja napadačka partija valjevskih košarkaša, a tu konstataciju novinara prihvatio je i trener Vlada Đokić. Ritam Metalca nije mogla da poremeti ni agresivna odbrana gostiju tokom svih 40 minuta, ni penal završnica u kojoj je kapiten Dušan Kutlešić konačno bio na nivou igara iz debitantske sezone u regionalnom takmičenju.

Gabrić u reketu gostiju

Gabrić u reketu gostiju (Foto: Đorđe Đoković)

Polaganje Kutlešića

Polaganje Kutlešića (Foto: Đorđe Đoković)

„Znali smo da Metalac nema pleja, pa smo nastojali da domaće igrače, pritiskom na loptu od prvog trenutka, nateramo na greške. To se, međutim, nije desilo. Nadskočili su nas, imali manje izgubljenih lopti i više postignutih koševa iz kontranapada i zasluženo su pobedili!“, bio je, kao i uvek, sportsmen trener gostiju Dejan Milojević.

„Stalno sam ponavljao da imamo dobru ekipu i dobre igrače, koje, doduše, ne služi uvek šut, a pratili su nas pehovi – povrede i bolest pojedinaca, što se, uz ostalo, reflektovalo na rezultat. I dalje ćemo dobro raditi, nadam se boljem rezultatu ali ni sam ne znam na šta će sve to izaći jer se bore i Sutjeska, i Tajfun i Igokea... Videćemo“, kazao je Vlada Đokić na pres konferenciji posle utakmice.

Milojević je svojim igračima naložio pritisak na loptu po celom terenu, od prvog minuta ali su se Rakićević. Bakić, Kutlešić i Kočović dobro snalazili u toj jurnjavi. Uz to, sličnu naredbu izdao je i Đokić, pa ni Meginim organizatorima igre, Jaramazu i Ivanoviću, nije uvek bilo lako. Kada se sve sabere, odlučila je veća želja i borbenost Valjevaca, koji su konačno zabeležili petu pobedu u 13 utakmica prvog dela.

Metalac - Mega leks

Metalac - Mega leks (Foto: Đorđe Đoković)

Polaganje Maleševića

Polaganje Maleševića (Foto: Đorđe Đoković)

Mega je retko bila u vođstvu, njena blaga prednost videla se u prvoj deonici, a razlika u korist Metalca kretala se između 11 (45:34 u 24. minutu, posle trojke Rakićevića) i četiri poena, najčešće između šest i osam razlike. Malešević je bio na nivou svojih mogućnosti, Gabrić uz fanatičnu borbenost pogodio je i četitri puta za tri poena, Jevtović, Jošilo i Janković dobro su se nosili u reketu sa centrima Mege, kapiten Kutlešić siguran u šutu za dva poena, a smiren i precizan u penal završnici.

Reč – dve i o suđenju. Nije prvi put da Milija Vojinović iz Novog Sada deli pravdu na štetu Metalca. Vascela košarkaška čaršija zna da mu sin igra u mlađim selekcijama Mege, pa je pravo pitanje za ljude koji vode ABA ligu zbog čega ga uopšte delegiraju da sudi ekipi Miška Ražnatovića. Nešković iz Kraljeva je pomagao Metalcu koliko se moglo, povremeno je vraćao te „poklone“ čudnim kompenzacijama, a Milojević iz Makedonije se postarao da „drži korak“ duvajući i tamo i ovamo.

 

Slavlje Gabrića nakon trojke

Slavlje Gabrića nakon trojke (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: preko 500 (delegat Orcević iz Beograda se brinuo da li je moguće da ih je bilo samo 600 kako su statističari naveli, pa su pojedine kolege ustvrdilo kako ih je bilo „najmanje 800“).

Metalac: Kočović, Malešević 11, Badovinac (večeras je debitovao u prvih 12), Čampara, Kutlešić 20, M. Janković, Jevtović 16, Jošilo 11, Rakićević 6, Bakić 6, Gabrić 14.

Mega: Aranitović 12 (stariji brat igra u Partizanu), Đoković, Jaramaz 8, Veljković, Ivanović 13, Pavlović, Luwawu 8, Kabba 4, Simeunović8, Nikolić 15, N. Janković 8.

U prvom kolu nastavka ABA lige, Metalac igra sa Partizanom u Beogradu, koji je ove godine slabiji nego prethodnih sezona, a na startu prvenstva po pvi put poražen je u Valjevu.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 17 sati 52 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 17 sati 53 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...