Jevtović  između Murića i Vrabca (foto: www.abaliga.com)
Jevtović između Murića i Vrabca (foto: www.abaliga.com)
13.12.2015, 21:00

Partizan bolji u finišu utakmice

č: | fb:

Valjevski košarkaši poraženi su večeras od Partizana u „Pioniru“ sa 70:81 (22:27, 21:20, 11:11, 16:23) u utakmici 14. kola ABA lige. Crno-beli su bodove uknjižili tek u četvrtoj četvrtini, kada su u prvih pet minuta svoju prednost od tri uvećali na 14 poena : od 60:57 u 31. na 71:57 u 36. minutu igre (serija 11:0)

Trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić potrošio je tada sva tri tajm-auta ali spasa nije bilo. Njegovi izabranici su ubacili tri trojke iz očaja (Kutlešić, Gabrić, Kočović), a ni arbitri se u tom delu, posebno od crno-belih svojevremeno „gepekovani“ Marko Juras, nisu proslavili. Metalcu su svirani i koraci, i pogrešno vođenje lopte, pa Bakiću sumnjiv pet faul... Šteta, utisak je da se koža mogla i skuplje prodati!

Metalac je bolje počeo, njegova „zona 1-3-1“ u odbrani je dobro funkcionisala, kolektivna igra u napadu donosila je lake poene, posebno Jevtovića, pa je prednost iznosila pet do osam poena. Partizan je poveo tek u 8. minutu, sa 18:17, trojkom kapitena Vanje Marinkovića. Od tada, do isteka 30. minuta, crno-beli su vodili, ali njihova prednost nije bila alarmantna.

Potom dolazi pet praznih minuta četvrte deonice, koji su nadu da bi se u „Pioniru“ moglo prirediti iznenađenje raspršili kao mehur od sapunice. Do kraja susreta jedino se postavljalo pitanje hoće li Valjevci uspeti da izbore častan poraz.

Posustao je Rakićević, Malešević opet na utakmicama sa crno-belima želi da gotovo simultankom pokaže kako svojevremeno bezrazložno nije dobio angažman posle probnih treninga kod Duška Vujoševića, Kutlešić stabilizuje formu, Jošilo može bolje, Bakić, Janković i Gabrić standardni, Jevtović sjajan dok je imao upotrebljivih lopti... Debitovali su, svaki na svoj način, povratnik Todorović i mladi plej Badovinac, koji je na parketu proveo 52 sekunde.

Valjevci su ponovo polovično šutirali slobodna bacanja, procenat šuta za dva bio je bolji no za tri poena, dugo su vodili u broju skokova ali u broju izgubljenih lopti.

Dvorana „Pionir“ u Beogradu. Gledalaca: oko 5.000 (nauk Valjevcima kako se voli svoj klub i kada je u krizi). Sudije: Jovčić, Juras i Mitrevski. Delegat: Krneta.

Partizan: Cvetković, Aranitović 17, Jones 8, Murić 9, Marinković 13, Vitkovac 4, Đumić 4, Magdevski, Milutinović 2, Vrabac 9, Wilson 15, Anđušić.

Metalac: Kočović 3, Malešević 7, Badovinac, Čampara, Kutlešić 9, Janković 4, Jevtović 14, Jošilo, Rakićević 13, Bakić 5, Todorović 7, Gabrić 8.

U 15. kolu, u subotu na Sv. Nikolu, Metalac od 17.00 sati dočekuje skopski MZT, koji je u prvom delu ubedljivo slavio na svom parketu.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 11 sati 30 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 31 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 52 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...