Polaganje Maleševića (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Maleševića (foto: Đorđe Đoković)
23.12.2015, 15:09

Metalac bez Maleševića

č: | fb:

U 16. kolu ABA lige, večeras od 21.00 sat, Igokea i Metalac igraju u Aleksandrovcu, kod Banja Luke. Valjevski košarkaši otputovali su juče, a sinoć i tokom današnjeg prepodneva imali su uobičajene treninge. Iako je bilo najavljivano, na put nije pošao krilni igrač Nikola Malešević, koji se opredelio za to da karijeru nastavi u Rumuniji, a po važećim propisima bio je slobodan igrač zbog dugova, koje klub ima prema svim prvotimicima u situaciji kada osam meseci ne može da nađe novog sponzora!

To je dodatna muka za trenera Vladimira Đokića, koji se sa ekipom poljuljnog samopouzdanja posle svih dešavanja u klubu (ne)očekivano bori za opstanak u ABA ligi.

U toj situaciji današnji beogradski Žurnal „apsolutni lider sportske štampe“, iz pera Predraga Miljuša, urednika košarkaške (!) rubrike i delegata na utakmicama KLS i ABA lige (!), donosi opširan razgovor sa dr Boškom Đukanovićem o planovima VŠK „Sveti Nikolaj“ da „za 15.000 evra“ okupi elitu srpskih velemajstora, od Ivaniševića i Damljanovića pa Perunovića, i Markuša, do Dače Milanovića, uz Jurija Kuzubova iz Ukrajine, kako bi se osvojila titula ekipnog prvaka Srbije i „napala“ titula najboljeg na Starom kontinentu!

U tome će, svojim savetima, kaže dr Đukanović, pomoći i proslavljeni velemajstori Ljuba Ljubojević i Anatolij Karpov, bivši svetski prvak – počasni građanin Valjeva za vreme gradonačelnikovanja dr Jovana Tomića (20014-2008)!

Ni Igokea, doduše, nije bez problema. Trenera Željka Lukajića Struju na klupi je, posle pobede na Crvenom zvezdom u Beogradu, ali i pet poraza potom u ABA ligi, zamenio je Dragan Bajić pod čijim je rukovodstvom ekipa iz Laktaša u sezoni 2012/2013. bila najbolja u ligaškom delu ABA lige ali je u plej-ofu, u Aleksandrovcu, titulu osvojio Partizan sa trenerom Duškom Vujoševićem na čelu.

„Igosi“ su se pojačali povratnikom Katnićem i krilim centrom Bukerom, a prethodno su bili dovedeni i Ćapin, Pašajlić, Krstić, Dimić, Pešaković, Komatina, Kesar, Radenović, Radivojević...

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Trener Vladimir Đokić smatra da Metalac, upskos svim problemima, nije bez šansi da se Igokei revanšira za poraz u Valjevu, u prvom delu prvenstva, posle kojeg je podneo ostavku, pa je ekipu u Nikšiću vodio trener juniora Vlada Mišković. Suština je u tom da li će se Valjevci, bez povređenog Majstorovića, a sada i bez Maleševića, uspeti da se psihološki oporave i ne predaju unapred.

„Igosi“ računaju na to da bi agresivnom odbranom i priotiskom na loptu, zbog Metaslčevih problema sa odsustvom pravog plejmejkera, mogli da dođu do preko potrebne pobede jer su i oni, uz još nekoliko timova, takođe u „opasnoj zoni“. Iz ABA lige u ovoj sezoni ispadaju dve ekipe, a Metalac bi dodatno morao da se kroz Superligu Srbije, u konkurenciji osam timova (četiri iz ABA lige i četiri iz KLS), izbori za treće (ili četvrto) mesto, koje omogućuju opstanak u regionalnoj ligi. Kažemo treće ili četvrto mesto u SLS zbog toga što se, bar u ovom trenutku, ne zna koliko će predstavnika Srbija imati u ABA ligi u sezoni 2016/2017. godine.

Utakmica Igokea – Metalac igra se od 21.00 sat u Aleksandrovcu, pred kamerama TV Arena sport, na kablovskoj mreži IPTV, a sudiće je Koljenšić, R. Vojinović i Radojković.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...