Gabrić i Komatina (foto: www,abaliga.com)
Gabrić i Komatina (foto: www,abaliga.com)
24.12.2015, 00:16

Važan brejk Metalca

č: | fb:

Konačno! Metalac je večeras u Aleksandrovcu, kod Banja Luke, prekinuo crnu seriju u ABA ligi i načinio važan brejk pobedom protiv Igokee – 66:60 (19:7, 14:18, 15:23, 18:12) u borbi za opstanak. U prvoj utakmici, u Valjevu, Igokea je slavila sa 18 poena razlike, trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić podneo je ostavku, koju je potom povukao. Večeras, Igokeu nije vodi Željko Lukajić, smenjen je posle pet poraza, a njegovom nasledniku na klupi Draganu Bajiću nije se posrećilo.

A, upravo je „Struja“ Lukajić posle utakmice u Valjevu, između ostalog rekao novinarima na pres konferenciji: „Mislite li da će nama biti lako u Laktašima? Oće vraga! Metalac je odlična ekipa, naiđe kriza, a i u ovoj sezoni svi ga ozbiljnije shvataju i bolje pripremaju utakmice (taktički, prim BV)!“

Valjevski košarkaši su počeli mirnije iako oslabljeni drfinitivnim odlaskom Maleševića u Rumuniju, dok Majstorović nije ni putovao jer još ne može da igra posle loma kostiju desne šake. Dobar pristup, uz previše stegnute igrače Igokee, doneo je i 15 poena prednosti 24:9 u 11. minutu (trojka Gabrića).

Išao je šut za tri i dva poena, sigurnije su izvođena slobodna bacanja, dominiralo se u skoku pod košem domaćina...Ton takvoj igri davali su „trojkaš“ Gabrić, docnije i Kutlešić, Bakić i Rakićević su strpljivo gradili igru, Jevtović i Jošilo su pohvatali brojne lopte s tim što je Užičanin bio i efikasniji. Domaćima ni ulazak tamnoputog Bukera nije mnogo pomogao. Radenović je bio solidan, Komatina i povremeno Kesar takođe, kao i Pešaković u drugom poluvremenu. Radivojevića, koji je Metalac „razvalio“ u Valjevu, nigde nije bilo. Na poluvreme se otišlo sa 33:25 za Metalac.

Bakić i Milošević

Bakić i Milošević (Foto: www,abaliga.com)

Pešakovićeve trojke u drugom poluvremenu dovele su do izjednačenja i blagog rezultatskog preokreta (36:35 za Igokeu u 24. minutu, trojkom Pešakovića) ali se Metalac nije predavao, pa je vodio sa 60:52 u 36. minutu. Dve trojke, domaćih, Dimića i Radivojevića, međutim, opet su digle gledalište na noge jer je vođstvo Valjevaca smanjeno na 60:58, a kada su valjevski košarkaši opet nametnuli ritam u kojem su do izražaja dolazile sve njihove prednosti bilo je jasno da će se valjevski košarkaši konačno radovati.

Pobedu su zaslužili ne samo zbog bolje igre već i zbog silnih pehova, koji ih prate od početaka sezone, ali i besparice, koja je pretila da rasturi mukotrpni rad u prošloj i ovoj sezoni igrača i stručnog štaba sa Vladom Đokićem na čelu. Banjalučki brejk vredeće tek ukoliko Metalac u subotu (17.00) na svom parketu savlada neugodnu Sutjesku iz Nikšića, koja je bolja ekipa no što to trenutni rezultat pokazuje!

Arena SD Laktaši. Gledalaca: 1.600. Sudije: Rutešić i R. Vojinović (CG), Radojković (Hrvatska).

Igokea: Katnić, Pašajlić, Dimić 7, Krstić, Ćapin 9, Pešaković 12, Kesar 4, Komatina 8, Booker 2, Milošević, Radenović 14, Radivojević 4.

Metalac: Kočović 1, Čampara 2, Kutlešić 15, janković, Jevtović 16, Jošilo 5, Rakićević 2, Bakić 4, Todorović 7, Gabrić 14.

Metalac sada ima skor 6/10, a u 17. kolu, u subotu (17.00), u Hali sportova dočekuje poslednjeplasiranu Sutjesku iz Nikšića.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 10 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...