Metalac - Cibona (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Cibona (foto: Đorđe Đoković)
03.01.2016, 16:25

Metalac igra sa Cibonom

č: | fb:

U prvoj utakmici ABA lige u 2016. košarkaši Metalca igraju večeras od 19.00 sati protiv Cibone u Zagrebu, u „Draženovom domu“. Valjevci su juče otputovali na utakmicu, sinoć su trenirali, tokom prepodneva takođe, uvereni da će u zagrebačkom „hramu košarke“ pružiti dobru igru. Metalac je 31. decembra 2015. imao slobodan dan, a prvi trening bio je 1. januara uveče, u Hali sportova.

Trener Vladimir Đokić na put je poveo sve raspoložive snage, očekuje se da će centar Đorđe Majstorović imati veću minutažu nego protiv Sutjeske, kada se na parket vratio posle oporavka nakon loma kosti desne šake. Na novajlije, bekove Miloša Milisavljevića i Milutina Đukanovića, računa se za utakmicu sa Krkom iz Novog Mesta, u 19. kolu, 9. januara.

Na uobičajenoj pres konferenciji, poslednje srede u 2015, pojavio se samo Đokić uz izvinjenje što nema ni jednog igrača. „Bili su u teretani, ova u Hali sportova ne zadovoljava naše potrebe“, pojasnio je hed kouč. Da budemo iskreni, očekivali smo Tomislava Gabrića, koji je prošle sezone igrao za Cibonu. Gabrić je u razgovoru sa novinarima pre toga rekao kako Metalac nije bez šansi u Zagrebu jer Cibona igra u promenljivoj formi.

Đokić, pak, smatra da će mnogo toga zavisiti od nastojanja spoljnih igrača Metalca da spreče šuteve za tri poema Zagrepčana, odnosno da ne dozvole pleju Florensu da se razigra. Florens je, u dresu Zadra, u prošloj sezoni „potopio“ Metalac u Valjevu, kada je trojke šutirao 8/10. Đokić takođe smatra da su hitri centri Metalca, prvenstveno Jevtović i Majstorović, neugodni za Cibonine „tornjeve“.

Cibonu, koja posrće pod teretom višegodišnjih finansijskih problema, napustio je centar Jagodić-Kuridža, koji je otišao u Češku, a pre njega je mladi bek Mavra, rođeni Zadranin, karijeru nastavio u Poljskoj. Novi trener Damir Mulaomerović, nekada bek „cibosa“, što je na klupi zamenio Slavena Rimca, ima centre Žižiće, Andriju i Anta, iskusne Rozića, Siriševića, Joksimovića i Hukića, kao i mladog Filipa Krušlina, koji je u prošloj sezoni doneo pobedu svom timu protiv Metalca u utakmici, koja je, uz regularnih 40 minuta, imala i dva produžetka po pet minuta.

„Bila je to naša dobra igra“, složio se Đokić sa izveštačem Kolubarskih.rs, ali „od toga se ne živi!“. U Ciboni sa puno optimizma, prepotentno čak, dočekuju večerašnji susret (sa ili bez pokrića, videće se) verovatno osokoljeni i pobedom protiv Olimpije u Stožicama, u prošlom kolu.

Utakmica Cibona – Metalac igra se od 19.00 sati.

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 2 sati 47 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 3 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara