Rakićević i Florens (foto: www.abaliga.com)
Rakićević i Florens (foto: www.abaliga.com)
03.01.2016, 20:52

Cibona čvršća i iskusnija

č: | fb:

Cibona je večeras pobedila Metalac sa 77:73 (14;15, 22:24, 20:16, 21:18) u utakmici 18. Kola ABA lige igranoj u Zagrebu. Valjevski košarkaši su dugo vodili, imali su prednost i od pet poena, ali su u finišu posustali i dozvilili iskusnijim domaćim igračima da „prelome“ meč i uknjiže planirane bodove.

Metalac ne ume da igra ratoborno i kavgadžijski, takmičarski u punom smislu te reči, što je posledica neiskustva. Njegovi košarkaši ili igraju lepršavo, ili u serijama prave početničke greške – loša selekcija šuta, nedovoljna saradnja... Tako je bilo i večeras i to se osvetilo.

Ton čvrstoj igri Zagrepčana davali su Rozić, Joksimović, Hukić, Siriščević, pa čak i mladi Slavica, koji nisu prezali ni od oštrih faulova, a pod košem Metalca carovao je Ante Žižić, MVP večerašnje utakmice. Svemu na ruku išlo je i suđenje Pukla, Peteka i Dragojevića, koji su, recimo, svirali faul Jevtoviću iako je krilni centar Metalca izašao na klupu raskrvavljenog lica! Cibona je, ipak, Cibona, a na taj faktor svakako je računao i trener Mulaomerović opredeljujući se za duele „telo u telo“.

Majstorović se vratio posle povrede ali je zbog prevelike želje često umeo da „zategne“ i kada nije bila prilika za šut. Slično su se ponašali i Rakićević, Kutlešić, pa i Kočović, koji je sve sigurniji, a večeras je bio u startnih pet. Uz to, i Florens se „razobadao“ kada je trebalo, iznenadili su efikasnom igrom Siriščević i Hukić...

Trener Đokić je igrao sa manje košarkaša no obično očito uveren da bi se utakmica, pred tek 500 gledalaca u „Draženovom domu“, mogla dobiti. Instinkt ga je služio ali njegovi izabranici nisu imali strpljenja, ni ratničkog naboja, da stvari privedu kraju na najbolji mogući način. Minus od četiri poena ravan je plusu iz utakmice sa „cibosima“ u Valjevu pa bi, u borbi za konačni plasman u ABA ligi, i to moglo nešto značiti.

Sportska dvorana „Draženov dom“ u Zagrebu. Gledalaca: 500. Sudije: Pukl i Petek (Slovenija), Dragojević (CG).

Cibona: Florens 15, Krušlin 3, Hukić 16, Šiško, Rozić 4, Slavica 2, Joksimović 2, Andrija Žižić 4, Zubac, Ante Žižić 19, Siriščević 12.

Metalac: Kočović 7, Badovinac, Čmpara, Kutlešić 10, Janković, Majstorović 17, Jevtović 9, Jošilo 2, Rakićević 11, Bakić 10, Todorović, Gabrić 7.

Metalac sada ima skor 7/11, a u 19. kolu, 9. januara, dočekuje Krku iz Novog Mesta. U vrhu tabele izdvojili su se Budućnosr, Cedevita, Crvena zvezda i Mega, ostali se, bezmalo svi, bore za opstanak, a u najtežoj situaciji trenutno su Sutjeska i Igokea. Iz ABA lige u ovoj sezoni ispadaju dve ekipe, a prema trenutnim koeficijentima Srbija ne može da zadrži četvrtog predstavnika u regionalnom takmičenju. Ukoliko Partizan i Metalac ne poprave učinak do kraja ligaškog dela takmičenja tako bi moglo i ostati!

Večerašnju utakmicu pratio je i Mirko Novosel, tvorac Cibona, nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije, koji je protiv Metalca imao uspešan skor i bio gotovo nepobediv.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 18 sati 20 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara