Petar Rakićević i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Petar Rakićević i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
09.01.2016, 10:32

Metalac dočekuje Krku

č: | fb:

U večerašnjoj utakmici 19. kola ABA lige Metalac, od 19.00 sati u Hali sportova, dočekuje Krku iz Novog Mesta, ekipu koju je pobedio u gostima, u prvom delu sezone. Mimo očekivanja, večeras neće debitovati najavljivana pojačanja, bekovi Miloš Milisavljević i Milutin Đukanović!

Milisavljevića su „zakočili“ papiri neophodni za registraciju i licenciranje, koji nisu stigli iz SAD, a rok je 10. januar, što je zbog praznika bilo neizvodljivo. Mladi bek će, najverovatnije, karijeru nastaviti u subotičkom Spartaku, gde se i afirmisao. Milisavljević nije bio voljan da trenira u Metalcu i zaigra u Superligi Srbije, po okončanju ligaškog dela u ABA ligi, jer je bio željan košarke posle pauze zbog povrede. Neizvesno je da li će on obući dres Metalca do kraja sezone.

Đukanović je registrovan i licenciran, na treninzima je pokazao da bi zaista bio pojačanje za Metalac, ali se iznenada odlučio za povratak na Cetinje zbog „privatnih problema“, kako je rečeno na pres konferenciji u Metalcu pred utakmicu sa Krkom. Po svemu sudeći, međutim, momak koji je video sveta i u Valjevo došao iz Turk Telekoma, nije bio zadovoljan uslovima smeštaja (u klupskom objektu u Tešnjaru). Napustio je Valjevo jer se „nije dobro osećao“ uprkos sopstvenom priznanju da bi od trenera Vladimira Đokića imao šta da nauči, uz pregršt komplimenata upućenih novim saigračima. Da li će se Đukanović eventualno predomisliti i vratiti u Metalac, teško je reći.

Metalcu je, slutimo, bio zanimljiv i mladi centar Zubac (19, 213), koji je iz Cibone, posle utakmice sa valjevskim košarkašima, prešao u evroligaša Cedevitu. Razlog prelaska u redove gradskog rivala su dugovi za neisplaćene plate po slovu ugovora (u medijima se pominjala cifra od 2.000 evra). Kako se dobar glas daleko čuje, a onaj drugi još dalje, Metalac je, takođe zbog finansijske krize, verovatno bio na dnu lestvice klubova u koji bi tako perspektivan igrač došao.

I večeras „biti il’ ne biti“

Utakmica sa Krkom je, kao i svaka do kraja ligaškog dela u ABA ligi, za Metalac kvalifikaciona u borbi za opstanak. Jer, izuzev četiri ekipe u vrhu (Budućnost, Cedevita, Crvena zvezda, Mega), svi ostali klubovi strepe od ispadanja (ABA ligu napuštaju dve ekipe)!

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

„Utakmica sa Krkom je značajna, kao i svaka do kraja prvenstva. Momci dobro treniraju, zbili su redove uprkos svim nedaćama koje nas prate, što je dodatni razlog za optimizam. Iza sebe imamo dobrih 35 minuta protiv Cibone u Zagrebu, što nije bilo dovoljno za pobedu koju sam očekivao“, rekao je novinarima trener Đokić. Dodao je kako je Metalac mlađa ekipa od sastava Krke, što bi moglo da bude presudno. „Moramo trčati više od njih, nadam se i podršci publike“, kazao je Đokić.

„Prekvalifikovani“ plej Petar Rakićević, koji se dobro snalazi i u novoj ulozi uprkos visini od preko dva metra, naglašava kako pobeda u Novom Mestu znači ali nije garant pobede unapred.

„Od nas sve zavisi. Ako zaigramo kako umemo, ako se budemo borili za svaku loptu, ako nas publika podrži, nadam se važnoj pobedi. Naša snaga je kolektiv, a ako neko i ’iskoči’ takođe je posledica naglašene kolektivne igre“, suština je Rakićevićeve izjave u obraćanju medijima.

Petar Rakićević

Petar Rakićević (Foto: Đorđe Đoković)

Krka je promenila sastav i trenera u odnosu na prošlu sezonu, umesto Džikića, novog trenera Partizana, na klupi je Ivan Velić, ranije prvi stručnjak Širokog iz okoline Mostara. Krka ume da dobije i najjače ali da izgubi od realno slabijih protivnika. Uz iskusne centre Ivanova i Lalića, tu su i sjajni bek Sinovec, nekada igrač Metalca u KLS i SLS, pa visoki Dimec i Polutak, te spoljni igrači Rojc, Ritlop i Lapornik. Povređeni su, ako je verovatn podacima sa sajta ABA lige, bekovi Mulalić i Kastrati. Ipak, gosti se nadaju da bi u Valjevu mogli da se revanširaju Metalcu.

Utakmicu od 19.00 sati, u Hali sportova, sude hrvatski arbitri Siniša Herceg i Alfred Jovović, kao i Radomir Vojinović iz Crne Gore.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 19 sati 26 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara