Metalac - Budućnost (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Budućnost (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2016, 21:50

Lider se provukao u Valjevu

č: | fb:

Podgorička Budućnost pobedila je večeras Metalac u Valjevu sa 67:61 (21:12, 19:16, 16:8, 19:17) u 21. kolu ABA lige i potvrdila lidersku poziciju na tabeli sa samo dva poraza. Valjevski košarkaši su ostali na osam pobeda, uz 13 poraza, pa se uspesi porotiv Tajfuna i Olimpije nameću kao imperativ u borbi za opstanak.

Metalac je na oko minut pre kraja „ispustio“ Podgoričane, kada je prednost gostiju bila minimalna 62:61, a njihov trener Luka Pavićević uzeo je tajm aut. Posle toga, usledila je serija grešaka Valjevaca, a tragičar je bio krilni centar Nikola Jevtović, MVP igrač susreta sa indexom korisnosti 33, koji u jednom napadu nije pogodio za tri poena, posle ishitrenog šuta iz pozicije koja nije mnogo obećavala, a potom je presekao loptu i povukao kontru ali je, umesto da odigra saigrača, udario u Omara Kuka, pleja Budućnosti, što sastav poput crnogorskog šampiona ne prašta!

Rakićević i Janković u borbi za loptu

Rakićević i Janković u borbi za loptu (Foto: Đorđe Đoković)

Koliko na poluvremenu gosti su imali, činilo se, nedostižnu prednost od 40:28 da bi Metalac u nastavku susreta, u terćem periodu igre, Podgoričanima dozvolio samo osam poena, što je nagovestilo veliki preokret. Ipak, usledila je, na žalost valjevskih igrača i njihovih navijača, opisana završnica u kojoj je propuštena prilika da se skuplja ekipa sa evroligaškim ambicijama, u utakmici na mali broj poena, položi na obe plećke.

Metalac je, uostalom, u dosadašnjem toku ABA lige, takođe u Valjevu, dozvolio da mu se izmigolje i Crvene zvezda i Cedevita, takođe evroligaški sastavi iz samog vrha tabele ABA lige, a u gostima i Cibona u Zagrebu. No, ne treba očajavati, sledi gostovanje u Zadru, a potom dolazi Tajfun. Svaka utakmica mora se igrati na pobedu kako bi se izborio opstanak u sezoni u kojoj osim četiri ekipe iz vrha tabele svi ostali „vise“!

Jevtović pod košem gostiju

Jevtović pod košem gostiju (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: preko 500. Sudije: Obradović (BiH), Hordov )Hvžrvatska), Krejič (Slovenija). Delegat: Branko Lozanov (Novi Sasd).

Metalac: Kočović, Badovinac, Čampara, Kutlešić, Janković 4, Majstorović 11, Jevtović 29, Jošilo 2, Rakićević 8, Bakić 5, Todorović, Gabrić 2.

Budućnost: Suad Šehović 14, Jaramaz 7, Subotić 10, Sead Šehović 7, Čarapić, Cook 9, Baćović 3, Ilić, Dragićević, Marić 5, Jenkins 6, Kanačević 6.

U 22. kolu ABA lige valjevski košarkaši u Zadru igraju sa istoimenim domaćim sastavom, koji je trenuitno uspešniji sa dve pobede više i utakmicom manje.

 

 

Aktuelno

Konferencija za novinare - Džez fest (foto: Kolubarske.rs)
Od 16. do 18. maja Pre 3 sati 34 minuta

Jubilarni 40. Džez festival - Spektakl za oči, uši i dušu

Jubilarni 40. Džez festival biće održan u Valjevu od 16. do 18. maja. Koncert jedne od najvećih svetskih zvezda kanadskog džez muzičara Đina Vanelija biće u Omni centru 16. maja od 21 čas. U petak...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 34 minuta

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 1 dan 1 sati

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara