Metalac-Zadar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac-Zadar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
29.01.2016, 15:26

Bez Bakića po brejk u Zadar

č: | fb:

Košarkaši Metalca igraju prvu utakmicu i u 22. kolu ABA lige, ovoga puta večeras od 20.00 sati, sastaju se sa Zadranima u dvorani „Krešimir Ćosić“, u Višnjiku. Zadar do sada ima devet pobeda, Metalac osam, pa se obe ekipe bore za opstanak. Prvu utakmicu u ovoj sezoni dobili su Valjevci kao domaćini u Hali sportova.

Trener Vladimir Đokić je opet na mukama s obzirom na to da se iskusni bek Boris Bakić povredio protiv Budućnosti, na utakmici 21. kola. Rođeni Podgoričanin je istegao mišiće zadnje lože, a u prošloj sezoni, opet protiv Budućnosti u Valjevu, pokidao je ligamente kolena i pauzirao nekoliko meseci zbog operacije i rehabilitacije.

Uz Bakića, koji nije ni otputovao u Zadar, roviti su bekovi Rakićević i Kočović, pa će kao plej verovatno morati da pomaže i kapiten Kutlešić, što mu ne bi bilo prvi put. Ovo tim pre što je Brano Đukanović još uvek van punog treninga posle ozlede zgloba, a slična povreda sada muči i centra Čamparu.

Đokić je na uobičajenoj pres konferenciji naglasio dobru atmosferu i sjajan odnos igrača prema obavezama uprkos mnogobrojnim problemima, koji klub muče od početka priprema za drugu sezonu u ABA ligi. To je, smatra, najveći zalog optimizma sa kojim se juče otputovalo u Zadar e da bi se eventualnom pobedom načinio odlučujući brejk u nastojanjima da se Metalac održi u Jadranskoj ligi. U slučaju neuspeha, dodao je, ostaju utakmice sa Tajfunom i Olimpijom u Valjevu, koje se „moraju“ dobiti.

Sličnog mišljenja je i kapiten Dušan Kutlešić, koji je čitavu filozofiju pristupa večerašnjoj utakmici u Zadru sveo na opasku da će Metalac, bez obzira na to koliko će igrača biti u sastavu, zaigrati na sve ili ništa!

Zadrani se, prema izjavama na sajtu ABA lige, ponašaju kao favoriti, koji ne žele da bilo šta prepuste Metalcu. To posebno važi za spoljnjeg igrača Marka Ramljaka, dok je trener Ante Nazor ipak oprezniji i ističe i nesporne kvalitete valjevskih košarkaša. Analitičari ABA lige pak smatraju kako bi ishod derbija klubova iz nekada zbratimljenih gradova u SFRJ mogao da odluči duel centara Majstorovića i Kraljevića.

Večerašnja utakmica u Višnjiku igra se od 20.00 sati, pred kamerama TV Arena sport na IPTV platformi, a sudiće je slovenački arbitri Sašo Petek i Milan Nedović, odnosno Igor Dragojević (CG).

 

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 14 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara