Kutlešić i Todorović (foto: www.abaliga.com)
Kutlešić i Todorović (foto: www.abaliga.com)
29.01.2016, 21:49

Sigurna pobeda Zadrana

č: | fb:

Metalac je večeras poražen u Zadru – 72:88 (11:23, 20:26, 18:20, 23:19) u utakmici 22. kola ABA lige. Zadrani su desetom pobedom verovatno obezbedili opstanak, Valjevcima do „kote 10“ trebaju još dve pobede (logično bi bilo da to bude u utakmicama sa slovenačkim ekipama Tajfun i Olimpija u Hali sportova).

U dvorani „Krešimir Ćosić“, u Višnjiku, pred oko 500 gledalaca, sve je bilo gotovo već u prvom periodu od deset minuta, kada su Zadrani posle 4:4 koševe postizali u serijama. Lako su došli i do dvocifrene prednosti, potom i do 20 poena razlike, pa se do kraja jedino postavljalo pitanje konačnog rezultata. Od najavljivanog brejka valjevskih košarkaša nije bilo ništa.

Zadrani su agresivnom igrom, stalnim pritiskom na loptu spoljnih igrača odmah stavili do znanja da razmišljaju jedino o pobedi, a trener Ante Nazor je sa klupe stalno „dodavao gas“. Kada je trebalo, serijom šuteva za dva i tri poena prednjačili su Delaš i Ramljak, probojna su bila braća Ramljak, a od najavljivanog „okršaja“ centara Majstorovića i Kraljevića gotovo da ništa nije bilo. Efikasniji su bili Jevtović, odnosno Marinković i Barać.

Nekog opravdanja za poraz Metalca može biti u odsustvu povređenog Bakića i bolesnog Rakićevića, te izostanku Brane Đukanovića, ali je činjenia da se na pobedu, ni pred svojim navijačima, ne može računati bez nekoliko igrača kadrih da zabeleže dvocifreni košgeterski učinak. A Metalac to ni večeras nije imao. Po pravilu uvek nedostaje neko drugi...

Obično se kaže kako je loša odbrana izgubila utakmicu. Kod valjevskih igrača, čini se, veća muka je neefikasan napad bez smislenih akcija sa ishitrenim šutevima iz pozicija koje ništa ne obećavaju posle čega „puca“ i odbrana.

Arena „Krešimir Ćosić“ u Višnjiku, Gledalaca: oko 500. Sudije: Petek i Nedović (Slovenija), Dragojević (CG). Delegat: Nino Tonković.

Zadar: Bašić, Cosey 7, Jelenković, Kraljević 5, Šango 11, Delaš 11, Špaleta 5, M. Ramljak 2, Bošnjak 10, Marinković 12, Barać 11, I. Ramljak 14.

Metalac: Kočović 6, Badovinac, Čampara, Kutlešić 13, Janković, Majstorović 2, Jevtović 22, Jošilo 8, Todorović 7, Gabrić 14.

U 23. kolu ABA lige, Metalac u Valjevu igra sa Tajfunom iz Šentjura, kod Celja.

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...