KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
06.02.2016, 12:41

Metalac dočekuje Tajfun

č: | fb:

U 23. kolu ABA lige Metalac večeras od 19.00 sati, u Hali sportova dočekuje slovenački Tajfun iz Šentjura, kod Celja, ekipu koja je u prvom delu sezone ubedljivo slavila kao domaćin. Utakmica je kvalifikaciona za opstanak u ligi s obzirom na to da Metalac ima osam pobeda, a Tajfun, kao i Sutjeska, pobedu manje. Pet ekipa ima po devet pobeda, dok su Cibona i Zadar sa po 10 „pluseva“ verovatno uknjižili opstanak četiri kola pre kraja.

U Metalcu su svesni težine situacije, pa su večerašnji susret proglasili utakmicom sezone! Pobeda je imperativ iako tim iz Šentjura nije nimalo naivan protivnik. Naprotiv, igra atipično, ne predaje se, a njegovi spoljni igrači predvođeni Sandi Čebularom, koji je u Celju bio najbolji i čak MVP tog kola, umeju da pogode i po 17 trojki kao protiv Igokee! Otuda trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić insistira na agresivnoj igri od prvog trenutka i stalnim pritiskom na loptu.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Nada se pobedi, tim pre što će Metalac, posle dužeg vremena, biti kompletan – povrede su sanirali bekovi Boris Bakić i Brano Đukanović, a oporavio se posle prehlade i Rakićević. Bakić je novinarima na pres konferenciji rekao kako je atmosfera dobra, te da se treniralo punom parom.

Inače, nesuđeno pojačanje Metalca, bek Milutin Đukanović, koji je bio registrovan i licenciran, a potom se predomislio, bio je među učesnicima tuče na utakmici Crnogorske lige: Lovćen basket – Ibar (Rožaje) zbog čega će, kako prenose tamošnji mediji biti oštro kažnjen! Igra za Lovćen basket, koji je tu utakmicu dobio posle velikog preokreta, pa su Rožajci imali primedbi na suđenje, posle čega je došlo do velike tuče u kojoj je učestvovala i publika.

Tajfun u Valjevo dolazi posle serije poraza iako se u jednom trenutku dobro kotirao i bio u gornjem delu tabele. Uz iskusne centre Drobnjaka i Bolčinu, ističu se Čebular, Bratož, Ponjavić, stranci Clark i Parker, Debelak i Zimić. Njihov trener Dejan Mihevc ističe za sajt ABA lige kako ne krije da su u Valjevo došli da pobede, a eventualni uspeh bio bi „veći od Šentjura!“ Goste obično prati simpatična grupa navijača, pa je policija i zbog toga najavila pooštrene mere kontrole uz snimanje učesnika derbija začelja.

Trener Đokić, s razlogom, nije želeo da posebno komentarše žreb za finalni turnir Kupa Koraća, u Nišu, koji dolazi na red poslednjeg vikenda u februaru iz jednostavnog razloga što je opstanak u ABA ligi prevashodni cilj Metalca. Uz to, srpski klubovi bi u tom takmičenju, u poslednja četiri kola, morali da izbore 14 pobeda u ukupno 17 utakmica e da bi Srbija i u sezoni 2016/2017. imala četiri predstavnika, što neće biti nimalo lako.

Večerašnju utakmicu u Hali sportova (19.00) sudiće hrvatski arbitri Herceg, Hpordov i Jovović, kojima to nije prvo deljenje pravde u Valjevu. Delegat je naš sugrađanin Toma Jovančić.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 42 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 11.05.2024

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar