Metalac - Tajfun (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Tajfun (foto: Đorđe Đoković)
06.02.2016, 20:50

Pobeda Metalca opstanka vredna

č: | fb:

Valjevski košarkaši pobedili su večeras Tajfun iz Šentjura, kod Celja, sa 78:62 (22:22, 18:13, 18:20, 20:7) u utakmici 23. kola ABA lige, a osvojeni bodovi mogli bi da budu odlučujući u borbi za opstanak. Doduše, prema ranijim procenama, najverovatnije je neophodno deset pobeda, pa Metalac mora dobiti i ljubljansku Olimpiju, takođe u Valjevu, u pretposlednjem kolu, koje je na programu posle finalnog turnira za Kup Koraća u Nišu (27 – 29. februara).

Zakucavanje Rakićevića

Zakucavanje Rakićevića (Foto: Đorđe Đoković)

Zakucavanje Jevtovića

Zakucavanje Jevtovića (Foto: Đorđe Đoković)

Utakmica je rezultatski prelomljena u poslednjoj deonici, koju su Valjevci dobili sa 20:7, zahvaljujući trojkama Rakićevića i Todorovića, pa je Metalac na kraju imao 13 uspešnih šuteva za tri poena. Te Rakićevićeve trojke donele su prednost od 10 poena, a Todorovićeve su je uvećavale i do konačnih plus 16.

U prve tri četvrtine igralo se dosta ravnopravno – Metalac su u vođstvu održavali Kutlešić, Majstorović, Jevtović i Gabrić, a slovenački prvak se oslanjao na uigrani tandem Čebular – Bolčina. Nekoliko dobrih odbrana Valjevaca i ukradenih lopti, uz dobar skok, te demonstraciju školskih kontri i polukontri, bili su dovoljni za ubedljivu pobedu.

U ovom trenutku teško je predvideti rasplet na dnu tabele i konačni plasman, pogotovo posle včerašnje drame u Nikšiću, gde je Sutjeska prosula prednost od 18 poena i morala u produžetku od pet minuta da juri osmu pobedu u ABA ligi.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: 500. Sudije: Herceg, Hordov i Jovović (Hrvatska). Delegat: Toma Jovančić (Valjevo).

Metalac: Kočović 3, Kutlešić 15, Janković, Majstorović 19, Jevtović 10, Jošilo 3, Rakićević 10, B. Đukanović, Bakić, Todorović 8, Gabrić 10.

Tajfun: Sebič, Debelak, Držič, Čebular 21, Zimič, Bratož 7, Clark 3, Ponjavić 8, Drobnjak 4, Bolčina 10, Parker 9.

Zakucavanje Majstorovića

Zakucavanje Majstorovića (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac - Tajfun

Metalac - Tajfun (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac sada ima devet pobeda u ABA ligi, a ispod njega na tabeli su Sutjeska sa osam i Tajfun sa 7 pobeda. Na kraju ligaškog dela iz ABA lige ispadaju dve ekipe. Valjevci još igraju sa Cedevitom u Zagrebu, narednog vikenda, a posle Kupa Koraća sa Olimpijom u Valjevu i Megom u Sremskoj Mitrovici.

 

Aktuelno

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 15 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 21 sati 56 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara