Majstorović blokira Jaramaza (foto: www.kss.rs)
Majstorović blokira Jaramaza (foto: www.kss.rs)
20.02.2016, 19:12

Mega bolja od Metalca

č: | fb:

Mega je večeras pobedila Metalac u polufinalu Kupa Koraća, na turniru u Nišu, sa 97:86 (22:20, 25:16, 34:24, 16:26) i plasirala se u finale, gde čeka pobednika „večitog derbija“ Crvena zvezda – Partizan, koji je na programu kasnije večeras. Megi je ovo prva pobeda nad valjevskim košarkašima u poslednjih pet utakmica ABA i Superlige Srbije.

Od početka utakmice bilo je jasno da se Dejan Milojević, trener Mege, opredelio da žestokim pritiskom na loptu pokuša da iskorisiti Metalčeve probleme u organizaciji igre bez pravog „pleja“. To mu je pošlo za rukom, pogotovo kada je startni „plej“ Kočović, opterećen važnošću utakmice, načinio seriju greški, što je brzo donelo deset poena prednosti (13:3 u 6. minutu) klubu menadžera Miška Ražnatovića.

Valjevci su docnije privremeno uspostaviljali ravotežu, izjednačili rezultat, pa poveli sa 20:18, ali je „duža klupa“ Mege ipak presudila, te se njihova prednost kretala i preko 15 poena razlike. Valjevci su, uz to, bili umorni od sinoćnjeg četvrtfinala sa Čačanima, koji su dobili tek posle prdužetka od pet minuta. Takođe, treneru Vladi Đokiću i njegovim momcima prioritet je bila predstojeća utakmica pretposlednjeg kola ABA lige, sa Olimpijom u Valjevu, koja Metalcu, po svim prognozama, obezbeđuje opstanak u slučaju pobede.

Dosta je grešio i Brano Đukanović, Rakićević ipak nije bio na nivou sinoćnjeg izdanja, kao ni Jevtović i Gabrić, ali je kapiten Kutlešić bio uverljivi nego sinoć. Ipak, Majstorović nije mogao sam da parira agresivnim centrima Nikoliću i Jankoviću, odnosno strancima Kabbi i Luwawu, pa je Mega znalački koristila promašene šuteve Valjevaca za dva i tri poena, odnosno svoju dominaciju u skoku pod koševima.

Kako bilo, načinjen je pomak u poređenju sa osadašnjim učešćem na finalnim turnirima za Kup Koraća, pa ne treba previše žaliiti zbog večerašnjeg poraza. Na svima u klubu je da se za utakmicu sezone u ligaškom delu ABA lige maksimalno pripreme pri čemu bi klupski čelnici mogli da razmisle i o otvaranju kapija i besplatnom ulazu za gledaoce kako bi poseta u Hali sportova bila veća ne obično tokom ove sezone.

Sportska dvorana „Čair“ u Nišu. Gledalaca: 3.000 (prema sajtu www.kls.rs). Sudije: Juras i Obrknežević (Beograd), maričić (Kraljevo). Delegat: Savić  (Kraljevo).

Mega: Simić 4, Jramaz 15, Veljković, Musić, Ivanović 6, Pavlović, Luwawu 13, Kabba 8, Zagorac 7, Simeunović 3, Nikolić 24, Janković 17.

Metalac: Kočović 6, Badovinac, Čampara, Kutlešić 14, Majstorović 15, Jevtović 6, Jošilo 9, Rakićević 18, B. Đukanović 12, Todorović 3, Gabrić 3.

Megi je ovo trće finale zaredom u Kupu Koraća, prethodna dva je od Zvzde izgubila „na jednu loptu“. Sutrašnje finale igra se od 21.00 sat.

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 47 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 2 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara