Metalac - Olimpija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Olimpija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
27.02.2016, 11:15

Metalac dočekuje Olimpiju

č: | fb:

U pretposlednjem, 25. kolua ABA lige Metalac od 17.00 sati dočekuje Olimipiju iz Ljubljane u utakmici odluke u borbi za opstanak. Gosti imaju pobedu više, koja im je donela spas, a valjevskim košarkašima bi, po svim procenama, uspeh doneo desetu pobedu u sezoni, što bi, ukoliko u poslednja dva kola ne bude neočekivanih rezultata, bilo dovoljno da na tabeli budu ispred Tajfuna i Sutjeske (ili Krke).

Trener Valjevaca, Vladimir Đokić rekao je ranije novinarima kako očekuje fer završnicu u kojoj će kvalitet ekipa na parketu odlučiti koje će ekipe morati u niži rang. Tu se pre svega misli na utakmice Sutjeske sa Podgoričanima (sutra od 19.00 sati u „Morači“), liderom na tabeli, u crnogorskom derbiju, odnosno Krke i Mege u Novom Mestu (večeras od 19.00 sati). U slučaju istog broja pobeda, Metalac ima prednost dve pobede nad Krkom, dok je Sutjeska imala povoljniju koš razliku u susretima sa valjevskim košarkašima.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

„Olimpija je kvalitetnija ekipa po imenima, sa tradicijom za respekt, pa ukoliko budemo na nivou igre protiv Tajfuna očekujem pobedu, koja bi donela opstanak i mogućnost da kroz utakmice u Superligi Srbije izborim novu sezonu u ABA ligi“, rekao je Đokić na uobičajenoj pres konferenciji.

Sa svojim trenerom saglasni su i igrači, centar Ljubomir Čampara i krilo Tomislav Gabrić, koji najavljuju izgaranje na terenu uz pomoć punog gledališta u Hali sportova. Besplatan ulaz imaće samo osnovci i srednjoškolci, dok će ostali, iz „bezbednosnih razloga“, morati da kupe ulaznice ukoliko nemaju godišnje pretplatne karte.

Metalac je i u pripremi utakmice sa Olimpijom imao kadrovskih problema, povrede pojedinih igrača, što je uslovljavalo treninge sa po sedam – osam igrača, što, ipak, ne umanjuje optimizam.

Iz tabora Olimpije poručuju kako ih interesuju oba boda bez obira na „vruć teren“ u Valjevu. To mišljenje su na sajtu ABA lige izneli trener Gašper Potočnik i igrač Gregor Hrovat. Stručnjaci, pak, procenjuju kako bi duel centara Jevtovića (Metalac) i Lešića (Olimpija), srpskog internacionalca, mogao odlučiti pobednika. Jevtoviću će pomagati Majstorović i Čampara, dok slovenački ligaš u svojim redovima ima još stranaca, čija je forma u usponu u finišu sezone. Tu mislim na američke internacionalce Wrighta i Robinsona, odnosno Zakisa (Latvia) i Vučetića (Srbija).

Kako bilo, Metalac svoju sudbinu rešava protiv neugodne Olimpije uz podsećanje da je u prošloj, debitantskoj sezoni rezultatski uspeh započeo pobedom na „zmajčekima“ u Ljubljani, prvim trijumfom posle pet poraza u šest uzastopnih gostovanja zbog neophodnih radova u Hali sportova po zahtevima tadašnjeg rukovodstva ABA lige sa Romanom Liscem na čelu.

Utakmicu će suditi Došai (Hrvatska), Obradović (BiH) i Radojković (Hrvatska), dok će delegat biti Toma Jovančić iz Valjeva.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 21 sati 38 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara