Metalac - Olimpija (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Olimpija (foto: Đorđe Đoković)
27.02.2016, 19:10

Pobeda za opstanak

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Olimpiju sa 74:61(14:12, 19:12, 25:16, 16:21) u pretposlednjem, 25. kolu ABA lige i na taj način stigao do 10. pobede u sezoni, koja bi, po svim procenama, trebalo da bude dovoljna za opstanak u ovoj fazi regionalnog takmičenja. Tajfun iz Šentjura je otpisan, sinoć je poražen i u Skoplju, dok Sutjesku sa osam pobeda čudo može spasti na utakmiacama protiv lider Budućnosti u Podgorici i sa Zadranima. Ugrožena je, doduše i Krka sa kojom Metalac ima obe pobede.

„Zmajčeki“ su rasterećeni imperativa rezultata počeli manje nervozno pa su poveli sa 6:0, a da su iole bili na nivou utakmicu su u svoju korist možda mogli rešiti već u prvoj četvrtini. Ovako, Metalac je košem Majstorovića iz odbojke „probio led“, potom je Gabrić pogodio trojku, a pogocima Rakićevića došlo se i do prvog vođstva od 8:7.

Metalac - Olimpija

Metalac - Olimpija (Foto: Đorđe Đoković)

Već u drugom periodu stvari polako dolaze na svoje mesto, pa Metalac pokretljivom odbranom i sigurnim napadom pravi sve veću razliku, što je nastavljeno i u drugom poluvremenu. Ta prednost prelazila je i 15 poena.

Serija trojki Majstorovića i Gabrića, povremeno i Rakićevića, uz pun doprinos Kutlešića i Čampare, te buđenje Jevtovića ni jednog trenutka uspeh valjevskih košarkaša nisu dovodili u pitanje. Pun doprinos dali su Jošilo i Kočović, a trener Vlada Đokić je u finišu uveo i juniora Badovinca da uknjiži nove seniorske minute u ABA ligi.

Najlepši potez bio je kucanje Majtorovića posle alej upa na pas Kutlešića!

Olimpiji nije prolazio napad preko centara Lešića i Zakisa, koji su imali polovičan uspeh, dok su podbacili spoljni igrači, među njima i tamnoputi Amerikanci Wright i Robinson. Ljubljančani su pitanje opstanka rešili na gostovanju Megi, kada su utakmicu dobili posle produžetka od pet minuta.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: 500. Sudije: Dožai, Obradović i Radojković. Delegat: Toma Jovančić.

Metalac: Koćović 1, Badovinac, Čampara 6, Kutlešić 7, Majstorović 19, Jevtović 14, Jošolo 2, Raaakićević 7, B. Đukanović, Gabrić 15.

Olimpija: Wright 11, Rupnik, Robinson 12, Hrovat, Mesiček 4, Nikolić 2, Vučetić 2, Lapornik 5, Lešić 6, Zagorac, Mahkovič 9, Zakis 10.

Metalac - Olimpija

Metalac - Olimpija (Foto: Đorđe Đoković)

U poslednjem, 26. kolu, Metalac gostuje u Sremskoj Mitrovici, gde će mu protivnik biti aktuelni osvajač Koraćevog kupa, ekipa Mege, verovatno pojačana i ekstratalentovanim centrom Ivicom Zubcem, koji je došao iz Cibone, koja ga nije pustila u Cedevitu.

Potom sledi takmičenje u Superligi Srbije, u kojoj će uz četiri ABA ligaša igrati i četiri najbolje ekipe iz KLS (FMP, Borac, Konstantin i najverovatnije zemunska Mladost). Srbija u sezoni 2016/2017. neće imati četiri nego tri mesta, pa treba „istisnuti“ Megu, Partizan ili Zvezdu, što je, čini se, tepko izvodljivo. Đokić je, međutim, optimista, a najavljivana su i pojačanja. Pre toga, bitno je izmiriti dugovanja igračima, isplete su krenule, kako bi se sačuvao sadašnji sastav.

Termini igranja SLS tek će se znati kao i to da li će biti jedna ili dve grupe zbog potreba reprezentacije.

 

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 54 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 6 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara