Jevtović i Majstorović (foto: Đorđe Đoković)
Jevtović i Majstorović (foto: Đorđe Đoković)
01.03.2016, 12:04

Majstorović i Jevtović ostaju

č: | fb:

Pobeda protiv Olimpije (74:61), u pretposlednjem kolu ABA lige, ipak nije donela očekivano olakšanje u taboru Metalca. Krivci za to su Sutjeska i Krka, koje su, kao domaćini, (ne)očekivano pobedile Budućnost, odnosno Megu. Rezultati tih utakmica dodatno su “zamrsili” situaciju u borbi za opstanak, u ovoj fazi takmičenja, ali i doneli prve sumnje u regularnost takmičenja. Abar je, gle čuda, krenuo iz Nikšića po onoj narodnoj “Oficir o unapređenju, vojnik o skraćenju…”.

Metalac u poslednjem kolu ABA lige gostuje Megi u Sremskoj Mitrovici, čiji je vlasnik Miško Ržnatović bunu iz Nikšića nazvao “glupostima”. Sutjeska igra u Zadru, a Krka sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Valjevci će, uverava trener Vladimir Đokić, učiniti sve da eventualnom pobedom prebrinu brige i ne zavisi od ishoda ostalih utakmica s obzirom na to da po deset pobeda trenutno imaju još skopski MZT, ljubljanska Olimpija i Igokea iz Laktaša, kod Banja Luke.

U slučaju da na kraju ligaškog dela više ekipa ima isti broj bodova zatvaraju se krugovi, a u najtežoj situaciji bila bi Krka, koja ima najmanji broj pobeda u međusobnim utakmicama sa ekipama sa dna tabele.

Kako bilo, valjevskim košarkašima potom preostaje da se za mesto u ABA ligi izbore kroz Superligu Srbije, gde bi morali da se,u konkurenciji osam ekipa, po četiri iz ABA lige i KLS (FMP, Borac, Konstantin i Mladost ili Smederevo), izbore za jedno od prva tri mesta s obzirom na to da Srbija u sezoni 2016/2017. u regionalnom takmičenju neće imati četiri već tri mesta. A za taj podvig treba angažovati i pojačanja tim pre što su centri Đorđe Majstorović i Nikola Jevtović najavljivali mogućnost odlaska.

Dvojici ključnih igrača je, međutim, isplaćen najveći deo dugovanja, pa više nisu “slobodni agenti”. Majstorović je u današnjim izjavama za pojedine beogradske portale izjavio kako u Valjevu ostaje do kraja sezone, a i trener Đokić kaže kako je njegov, kao i Jevtovićev uslov za ostanak dovođenje pojačanja kako bi Metalac mogao da se bori za novu sezonu u ABA ligi.

Đokić ni ranije nije krio ni to da bi ekipa morala da se pojača sa dva kvalitetna igrača ne pominjući njihova imena. Prema saznanjima Kolubarskih.rs, od ljudi bliskih dr Bošku Đukanoviću, nastoji se da u Valjevo dođu Pavličević i(li) Vranješ, spoljni igrači Sutjeske, odnosno centar Đorđe Gagić, valjevski zet, koji je u finišu prošle sezone iz Partizana otišao u Tursku.

Ostaje da se vidi koliko su te kombinacije realne, pogotovo ako Sutjeska pobedi u Zadru. Nije isključena ni mogućnost da se Vlada Đokić opredeli za druga imena, za koja proceni da bi Metalcu mogla doneti neophodni kvalitet na pojedinim deficitarnim pozicijama.

Većina utakmica 26. kola ABA lige igra se u ponedeljak, 7. marta, od 18.00 sati: Mega-Metalac, Olimpija-Partizan, Tajfun-Igokea. Zadar-Sutjeska, Crvena zvezda-Krka. Budućnost i Cibona igraju u subotu, a Cedevita i MZT u nedelju.

 

 

Aktuelno