Metalac-Mega (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac-Mega (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
07.03.2016, 20:17

Ispali Sutjeska i Tajfun

č: | fb:

U najvažnijim utakmicama večerašnjeg poslednjeg, 26. kola ABA lige u košarci, onima u kojima se odlučivalo o opstanku, sve je, ipak, bilo u sferi realnog, pa je uz ranije otpisani Tajfun iz Šentjura kod Celja sa sedam pobeda ispala i Sutjeska iz Nikšića, koja je u triler završnici izgubila u Zadru 83:85 i ostala na nedovoljnih devet pobeda. „Zicer“ za produžetak Nikšićana promašio je centar Đoko Šalić.

Nisu se proslavile ni ekipe sa deset pobeda do večeras. Metalac je poražen od Mege u Sremskoj Mitrovici (64:77), Krka od Crvene zvezde u Beogradu (67:77), Igokea je pobedila Tajfun u Celju sa 81:76, dok su Olimpija i Partizan u Ljubljani odigrali pravi maraton sa četiri produžetka po pet minuta! Posle regularnog dela bilo je 71:71, potom 85:85, pa 94:94, odnosno 107:107. Na kraju slavila je Olimpija sa 118:115!

Koliko je interesovanje za večerašnje utakmice bilo svedoči i to što je, uprkos prenosu pet utakmica na kanalima Arena sport, sajt ABA lige dugo bio nedostupan!

Utakmica Mega – Metalac ličila je na onu iz polufinala Koraćevog kupa u Nišu s tom razlikom što su valjevski košarkaši imali periode dobre igre u kojima su mogli da se suprotstave presingu Mege po celom terenu i u nekoliko navrata zaprete rezultatskim preokretom jer su prednost domaćina, koji je igrao bez povređenog centra Kabbe, a ozledio se i Jaramaz, uspevali da smanje na dva do pet poena razlike. U tim trenucima ili nije išao šut, ili je zatajio skok, ili su domaći košarkaši opet uspevali da čvrstom igrom „prsa u prsa“ opet povećaju razliku u svoju korist.

Zbog preopterećenosti sajta ABA lige ovoga puta izostaće uobičajeni završni deo sa aktuelnim fotografijama, što večeres, verovatno, ima manji značaj od činjenice da su valjevski košarkaši, uprkos svim nedaćama koje su ih pratile tokom dosadašnjeg dela sezone, uspeli da ostanu u ABA ligi (naravno do završnice u SLS).

U ABA ligi sledi plej-of za titulu prvaka, a parovi polufinala su Budućnost-Mega i Crvena zvezda-Cedevita. Superliga Srbije sa osam učesnika, četiri ABA ligaša i FMP, Bporac, Konstantin i najverovatnije Mladost iz KLS, na programu je kasnije. Svi učesnici imaju pravo da registruju i licenciraju dva nova igrača.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 3 sati 58 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar