KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
18.03.2016, 10:52

Stigao Aleksa Popović?

č: | fb:

Prvo pojačanje KK Metalac za Superligu Srbije (SLS) je izgleda krilni igrač Aleksa Popović (28, 201), koji je u upravo završenoj ABA ligi od devetog kola igrao za Sutjesku iz Nikšića. Pre toga, pet sezona branio je boje podgoričke Budućnosti. Rođeni Danilovgrađanin je igrao i za Lovćen sa Cetinja.

Vest o Popovićevom angažmanu, po običaju, danas je objavio „lider sportske štampe“, beogradski Sportski žurnal, iz pera urednika košarkaške rubrike Predraga Miljuša, inače delegata na utakmicama ABA lige, KLS i SLS (!), a ekskluzivu je, opet po običaju, Žurnalu saopštio dr Boško Đukanović, „alfa i omega“ Metalca. Prema izvorima Kolubarskih.rs, Popović je juče viđen u društvu trenera Vladimira Đokića u jednom od kafića u centru grada.

U danima pred nama ostaje da se vidi koji će igrači biti još dva pojačanja Metalca, deficitarnog na bekovskim pozicijama.

Valjevski košarkaši će pripreme za SLS, koja najverovatnije počinje 8. maja, započeti u ponedeljak, 21. marta, zbog zauzetosti Hale sportova utakmicama trodnevnog Međunarodnog juniorskog turnira, koji počinje danas, a ne zbog toga što su igrači bojkotovali treninge, kako su objavili pojedini valjevski portali.

Beležimo i to da je u ovom trenutku, čini se, nejasna, gotovo neizvesna, sudbina ABA lige zbog sukoba FIBA i ULEB. Đordi Bertomeu, prvi čovek ULEB, je na poziv Crvene zvezde boravio u Beogradu i srpskim klubovima (crveno i crno-belima)obećao primamljive uslove, takmičarske i finansijske, za eventualno učešće u tom takmičenju. S druge strane, košarkaški savezi Hrvatske, Crne Gore, BiH, Makedonije, moguće i Slovenije, čiji klubovi takođe igraju u ABA ligi, opredelili su se za Evroligu u nadležnosti FIBA. KSS će se danas izjasniti, a u nedelju je, u Zagrebu, Skupština ABA lige na kojoj će osnovna tema biti – FIBA ili ULEB.

Teško je zamislivo da bi regionalno takmičenje imalo smisla, ako je to uopšte izvodljivo, da se klubovi iz nekoliko zemalja Regiona bore za plasman u Evroligu FIBA, a klubovi iz Srbije za Evroligu ULEB. Biva da nije slučajno poznati trener Boža Maljković, na tribini u Valjevskoj gimnaziji održanoj pre nekoliko meseci, o sukobu FIBA – ULEB rekao kako će „taj rat trajati duže od sukoba zaraćenih strana u Ukrajini“, te da će „pobediti ona strana koju podrži NBA“.

Pritom je Maljković, kao jedan od aduta FIBA, pomenuo njenog novog predesednika Demirela iz Turske, veštog i upornog čoveka, koji je kadar da obezbedi i novac. Uz to, FIBA uvek može da sankcioniše „neposlušne“ saveze, pa je i to verovatno bio motiv zbog kojeg se, ako smo dobro shvatili, čelnik srpske košarkaške kuće Dragan Đilas, blago pritiskajući klubove, zalaže za lojalnost FIBA, koja je, uzgred budi rečeno, jedan od kvalifikacionih turnira za učešće na letošnjoj Olimpijadi u Riju dodelila Beogradu.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 12 sati 55 minuta

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.