Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2016, 16:36

Srpskoligaši tri puta 0:0

č: | fb:

U prvom kolu nastavka fudbalske sezone na srpskoligaškom Zapadu ekipe Kolubarskog okruga tri puta su odigrale 0:0 i osvojile po bod. FK Budućnost-Krušik je u Mihajlovcu, kod Smedereva, odigrao dobru utakmicu i bio bliži pobedi. Najbolje prilike imali su Prokić u prvom i Popović u drugom poluvremenu, kada su sami izlazili pred golmana domaćih Dobrića ali su komplikovali i dozvolili da budu izblokirani. Vredni pažnje bili su i šutevi kapitena Raševića u prvom, odnosno Stefana Ilića u nastavku utakmice, kao i šansa u drugih 45 minuta, kada su komplikovali S. Ilić, Rašević i Isidorović.

Domaći su u dva navrata, u drugih 45 minuta, ozbiljno zapretili udarcima iz zone šuta ali je Vojisavljević, uz pomoć saigrača, bivao na visini zadatka.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Sević – Milinković (Pavlović), Čočović, Rašević, Prokić (Popović), S. Ilić – Isidorović.

Ubljani su kao domaćini igrali 0:0 sa Mokrom Gorom iz Zubinog Potoka na Kosovu, čvrstom ekipom koja je najavljivala da dolazi po bodove. Rezultat je realan iako je Jedinstvo imao više od igre. Na gostovanju u Topli, Železničar je sa Karađorđem takođe odigra 0:0, a uslovi za igru, kako je javio izveštač Žurnala, bili su teški „zbog jakog vetra sa Bukulje i Venčaca“.

U 17. kolu, Valjevci igraju sa Šumadijom iz Kragujevca, Lajkovčani dočekuju Seljaka iz Mihajlovca, dok Ubljani igraju sa Poletom iz Ljubića, kod Čačka.

 

Ribnici komšijski derbi

 

U nastavku Zonske lige Drina mionička Ribnica pobedila je Spartak u Ljigu sa 4:1 golovima Starčevića, Kovačevića, Maksimovića i Krstića. Strelac za domaće bio je Bojović. Ribnica je na vreme povela, Spartak je pokušavao napadima da izjednači, što je Mioničanima otvorilo prostor za kontre i potpuni revanš za startni poraz u komšijskom derbiju prvog dela prvenstva,

Radnički je na Petom puku pobedio imenjaka iz Klubaca kod Loznice sa 2:0, a strelci su bili iskusni Gošić i povratnik sa Uba, Petrašević. U Lajkovcu, Zadrugar je sa vodećim Zlatiborom odigrao 1:1. Lider je bio nadigran, a jedini gol za „zelene“, koji se žale da im nisu svirana tri penala, dali su Čajetinci sami sebi u 92. minutu igre! OFK Osečina je kao domaćin pobedila Polimlje iz Prijepolja sa 1:0, golom Rakića u 80. minutu, dok je Brezovica poražena 0:2 na gostovanju u Provu, kod Vladimiraca.

U 17. kolu, Ribnica dočekuje Zlatar, a Brezovica tim Rađevca, Radnički gostuje u Arilju, Osečina u Sjenici, Spartak u Prijepolju, a Zadrugar u Klupcima.

 

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 1 dan

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 1 dan 1 sati

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...