Vladimir Đokić i Aleksa Popović (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić i Aleksa Popović (foto: Đorđe Đoković)
21.03.2016, 14:02

Đokić „ni pesimista, ni optimista“

č: | fb:

Košarkaši Metalca okupili su se na prepodnevnom treningu kako bi se pripremili za početak Superlige Srbije, koja će se najverovatnije igrati od 8. maja. Naš urednik fotografije Đorđe Đoković je na prvom treningu zatekao Vladu Đokića, koji je na jednom treningu radio sa Aleksom Popovićem (28, 201), pojačanjem iz Sutjeske, koga uvodi u Metalčev sistem igre. Na drugom košu radili su bekovi Kutlešić, kapiten ekipe, kao i Rakićević i Kočović.

Pretpostavljamo da je ostatak ekipe sa kondicionim trenerom Sevićem radio u jednoj od gradskih teretana na poboljšanju fizičke pripremljenosti posle pauze, koju je ekipa dobila po okončanju ABA lige. Na večerašnjem treningu u Hali sportova, po običaju, trebalo bi da bude kompletan sastav.

Treneru Đokiću je, uvereni smo, najteže tokom čitave sezone. Stalno je bio između čekića i nakovnja, želja i mogućnosti, ambicija i finansijskih problema igrača i klupskog rukovodstva... Ne čudi što u ovom trenutku nije spreman za razgovore sa medijima, pa ni sa Kolubarskim.rs.

„Počeli smo. Ne mogu da dam nikakav komentar – ni lep, ni ružan, ni pesimistički, ni optimistički. Učiniću sve, radiću najpoštenije i najbolje što umem i ostaću do kraja ma šta se dešavalo“, bio je Đokićev odgovor na naš sms s obzirom na to da se nije javljao na telefonski poziv.

Ostajemo, dakle, uskraćeni na odgovore kakva je finansijska situacija i ima li pomaka na bolje, odnosno da li su na vidiku pojačanja osim Popovića, pre svega na poziciji plejmejkera, deficitarnoj od početka sezone. Usput, pitanje je koliko je Đokić merodavan za odgovore na ta pitanja, a iz Metalca se, po običaju, niko ne oglašava. Uz uvažavanje složene situacije red bi bio da neko od čelnika javnosti da odgovore na najvažnija pitanja. Tim pre što je, koliko u petak, zasedao Upravni odbor u (gotovo) kompletnom sastavu.

Kada je sudbia ABA lige u pitanju, u Zagrebu su se juče klubovi izjasniji da im je to prioritet. Takođe, klubovi su se priklonili Evroligi ULEB-a, osim Cibone koja je bila za Evroligu FIBA. Čelnici ABA lige, Novosel (junior) i Čabarkapa, dobili su ovlašćenje da okončaju razgovore sa ULEB-om i potpišu ugovor o trogodišnjoj saradnji klubova „od Triglava do Đeveđelije“,

Prethodno, KSS se, kao i većina saveza u ostalim zemljama nastalim raspadom SFRJ, izjasnila za podršku FIBA uz ostavljanje mogućnosti klubovima da sami odlučuju o svojoj sudbini.

Superliga Srbije se ove godine igra u dve grupe po četiri ekipe. Metalac je sa Crvenom zvezdom, FMP-om i četvrtim iz KLS (ima više kandidata). U drugoj grupi su Mega, Partizan, Borac (Čačak) i Konstantin (Niš). Posle šest kola po dvokružnom sistemu svako sa svakim u obe grupe po dve prvoplasirane ekipe igraće plej-of za titulu državnog prvaka i plasman u ABA ligu, koji će izboriti tri od četiri kluba u završnici domaćeg takmičenja. 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 16 sati 21 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 9 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara