Metalac - Partizan (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Partizan (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2016, 11:18

Poraz od Partizana

č: | fb:

Pauzu do početka Superlige Srbije, 8. maja, košarkaši Metalca koriste za svakodnevne treninge, a odigrana je i prva kontrolna utakmica. Partizan je u „Pioniru“ pobedio sa 89:57 (20:13, 21:22, 33:19, 15:3). Valjevci su se držali u prvom poluvremenu, a onda se igra „raspala“, pa su protiv čvrste odbrane crno-belih u poslednjih deset minuta postigli samo „trojku“ Kočovića.

Trener Vlada Đokić nije koristio Jevtovića, kao ni mladog „pleja“ Aleksandra Sokolovića, koji je posle subotičkog Spartaka u minuloj sezoni igrao za zemunsku Mladost, a u Metalac je došao na probu. Jošilo nije bio u startnih 12, dok je debitovao  kadet Marko Šarenac, gimnazijalac, u Valjevo stigao iz Bratunca preko Ljubovije, potencijalni kadetski reprezentativac Srbije.

Koševe za Metalac postigli su Majstorović 14, Popović i Todorović po 10, Čampara 8, Kočović, Kutlešić i Rakićević po 3, Gabrić 6. Igrali su i Badovinac, Jevtović, B. Đukanović i Šarenac. Kod Partizana najefikasniji su bili Vrabac 13, Vilijams 12, Aranitović i Džons po 10.

 

Ni Metalcu ne cvetaju ruže

 

Valjevcima je, kao i drugim članovima SLS, posebno ABA ligašima, ovoliko duga pauza teško pala, pa će morati da igraju još utakmica e da bi održali i popravili formu. To neće biti lako s obzriom na to da su ekipe iz KLS, osim učesnika SLS, zbog sveopšte besparice ili raspustile svoje sastave ili nemaju novca za put do Valjeva, a ni Metalac nije više u situaciji da im refundira troškove dolaska.

Iz kluba se, po običaju, niko ne oglašava, a Upravni odbor se, izgleda, često sastaje kako bi eventualno pronašao rešenje za nimalo lagodnu situaciju, pre svega finansijsku, koja traje mesecima. Ima, navodno, naznaka da bi se mogao pojaviti novi sponzor, što nije nova priča. Usput, Šabačka mlekara iz koncerna MB Farmakom Miroslava Bogićevića prodata je pre neki dan iz stečaja za 950 miliona dinara firmi iz Majura, kod Šapca.

Ni trener Đokić ne komunicira s medijima jer mu se smučilo stalno snalaženje između „čekića i nakovnja“ – posredovanja između nezadovoljnih igrača i klupskih rukovodilaca nemoćnih da reše probleme kojima su ponajviše kumovali. U toj situciji osvajanje (bar) trećeg mesta u SLS, kako bi se i u narednoj sezoni igrala ABA liga, gotovo je nemoguća misija.

Nejasno je, pritom, šta biva sa idejom da se pokrene B liga regionalnog takmičenja, sa dve grupe po 12 klubova, u kojoj bi Srbija navodno imala pet mesta (za ekipe iz SLS koje ne prođu u A diviziju ABA lige). Da li su to same lepe želje pojedinih srpskih košarkaških funkcionera, ili moguć deo nagodbe sa čelnicima FIBA i ULEB, koji žestoko ratuju, ostaje da se vidi. Tek, Metalcu ne cvetaju uže.

Ukoliko bi došlo do formiranja B divizije ABA lige, Metalac bi verovatno igrao sa klubovima i iz Crne Gore i Makedonije, dok bi u drugoj grupi, pretpostavljamo bile ekipe iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Kao nekada u SFRJ, kada je Prva B liga igrana u dve grupe ili su bile dve grupe Druge lige.

 

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 3 sati 18 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 3 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara