KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
09.04.2016, 11:33

Na startu: Metalac – FMP

č: | fb:

Superliga Srbije u košarci počinje 8. maja, a u prvom kolu A grupe Metalac igra sa FMP-om, objavljeno je na sajtu takmičenja. Drugi par je Crvena zvezda – Tamiš. U B grupi, 7. maja, igraju Mega – Konstantin i Partizan – Borac.

Prema kalendaru takmičenja, Metalac igra 2. maja sa Crvenom zvezdom u Beogradu, a 15. maja dočekuje Tamiš iz Pančeva. Revanš sa FMP-om je 19. maja, Crvena zvezda je u Valjevu 22. maja, dok Metalac u Pančevu igra 25. maja.

Potom sledi polufinale plej-ofa za titulu državnog prvaka, odnosno tri mesta za učešće u ABA ligi i naredne sezone, u kojem će učestvovati po dve prve ekipe iz obe grupe.

Iz Metalca novosti i dalje nema, kao da je u pitanju „zavera ćutanja“. Mladi „plej“ Sokolović izgleda nije prošao na probi jer se više ne pojavljuje na treninzima, a traganje za novim organizatorom igre navodno je i dalje u toku. Metalac je uverljivo poražen od Partizana, sledi i revanš u Valjevu (24. aprila), a ugovorene su i dve utakmice sa čačanskim Borcem.

Čelni čovek kluba dr Boško Đukanović, koji će uz mnogo toga dobrog, ostati upamćen i po tome da sa valjevskim novinarima ni jednom nije razgovarao, gostovao je na SOS kanalu i uredniku emisije o košarci Vladanu Tegeltiji, rekao kako će učiniti sve da finansijski stabilizuje klub, što nije novost, odnosno kako nije smak sveta ako Metalac u narednoj sezoni bude igrao u KLS!

Koliko je Metalac primitivno organizovan klub svedoči i podatak da tokom svih ovih meseci žestoke finansijske krize, koja u pitanje ozbiljno dovodi učešće ekipe u bilo kojoj ligi naredne sezone, nikome nije palo na pamet da, eventualno, pokuša da animira ljubitelje košarke i valjevske preduzetnike e da bi se makar i minimalnim dobrovoljnim prilozima obezbedio dinar neophodan za funkcionisanje kluba.

Takav pristup, međutim, pre svega podrazumeva hodanje po zemlji, a ne lebdenje u bezvazdušnom prostoru, razgovor i sa onima koji ne misle isto umesto samozadovoljnog tapšanja po ramenu onih, koji su se, moguće bez pare i dinara, producirali tokom TV prenosa utakmica ABA lige iz Valjeva. Otuda i podatak da se u ovoj sezoni, čak i na gostovanju najboljih ekipa ABA lige, teško okupljalo više od 500 gledalaca.

Prodavanje roga za sveću ćorava je rabota vazda bila!

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 11.05.2024

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada 10.05.2024

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 10 komentara