Trening KK Metalac  (foto: Đorđe Đoković)
Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
13.04.2016, 10:20

Bitna pobeda Metalca u Čačku

č: | fb:

Trener Metalca Vlada Đokić tempira formu igrača za Superligu Srbije, a nedavna pobeda protiv Borca u gostima bitna je i na psihološkom planu. Posle poraza od Partizana u Beogradu sa 59:87, Metalac je pobedio Borac u Čačku sa 84:76 (17:24, 29:16, 15:14, 23:22), takođe u pripremnoj utakmici za start u Superligi Srbije, kada 8. maja dočekuje FMP iz Železnika. Utakmica u Borčevoj dvorani kraj Morave rešena je u drugoj četvrtitni, a koševe za Metalac postigli su Gabrić 2, Kutlešić 12, Majstorović 14, Jevtović 17, Popović 15, Kočović 7, Rakićević 10, Todorović 5, B. Đukanović 2.

Popović je i dalje jedino pojačanje u Metalcu, a dobro je da su uz prvu ekipu junior Badovinac i kadet Šarenac, koji se, kažu, dobro snalaze u duelima sa starijim i fizički jačim klupskim drugovima pokazujući pritom i neophodnu dozu sportske drskosti.

Prema onome što je viđeno u medijima, Partizan je angažovao Novicu Veličkovića, pančevački Tamiš je doveo Kruščića i Stojadinovića, u Konstantinu je novajlija centar Milovanović, izdanak FMP-ove škole, dok je novo ime u Megi mladi plej Popović, Cetinjanin koji je stigao iz Grčke kako bi zamenio Jaramaza posle loma noge na utakmici sa Metalcem u Sremskoj Mitrovici, u poslednjem kolu ABA lige.

Crvena zvezda je zauzeta Top 8 fazom Evrolige u mečevima sa CSKA iz Moskve, dok FMP verovatno ima dovoljno mladih igrača željnih afirmacije, koje razigrava. Iz tabora Borca nema vesti ni na veb sajtu Čačana.

Superliga Srbije igra se u dve grupe, Metalac je u A grupi sa Zvezdom, FMP i Tamišom. Po dve najbolje ekipe igraju plej-of za titulu državnog prvaka i tri mesta za učešće u ABA ligi i u narednoj sezoni.

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 6 sati 51 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 1 dan 9 sati

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 14 komentara