Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
20.04.2016, 17:40

Želji derbi sa Valjevcima

č: | fb:

Danas je igrano 21. kolo u Srpskoj ligi Zapad i Zonskoj ligi Drina. U srpskoligaškom derbiju, igranom u Lajkovcu, Železničar je pobedio Budućnost-Krušik sa 2:0 (1:0) i tako prekinuo „post“ od oktobra 2015 i utakmice u Smederevu, odnosno 11 kola bez trijumfa!

„Sve ima početak i kraj, pa i neefikasnost naših napadača“, izjavljivao je trener „dizelke“ Aca Lazarević uoči današnje utakmice i bio u pravu. Strelci za Železničar bili su Bihorac u 13. i Nedeljković u 81. minutu igre. Ako je za utehu Valjevcima, prvu priliku za gol, kod 0:0, propustio je Popović u 7. minutu.

Bez TV prenosa

Uobičajenog TV prenosa na VTV-u danas nije bilo, kako je pisalo na kajronu, zbog toga što su ga zabranili opštinsko i rukovodstvo Železničara. Predsedk Lajkovačke opštine Živorad Bojičić i Dušan Žujović, prvi čovek Želje, su to demantovali u izjavama za Kolubarske.rs optužujući Milana Milinovića, predsednika valjevskog srpskoligaša i glodura VTV-a da „izmišlja“.

Ekipa VTV-a, međutim, tvrdi da im je rad dozvoljen tek pet minuta pre početka utakmice, kada su se lokalni moćnici tobož „opsetili“ da oni nisu iz lazarevačke TV GEM, ali je tada Milinović odlučio da prenosa ne bude. I tužno i ružno, slika današnje Srbije!

Na Ubu, Jedinstvo je igralo 1:1 (0:0) sa Karađorđem iz Topole. Domaći su poveli preko Stojanovića u 42, a konačan rezultat postavio je Vukajlović. U 22. kolu, Valjevci dočekuju Šumadiju iz Aranđelovca, Lajkovčani gostuju Poletu u Ljubiću, kod Čačka, dok Ubljani igraju sa Seljakom u Mihajlovcu, kod Smedereva.

Budućnost-Krušik i Železničar igraće za sedam dana i u polufinalu Kuipa na području Kolubarskog okruga, dok je drugi par Jedinstvo (Ub)-Spartak (Ljig).

 

Pobeda Osečanaca u Brezovici

 

U 21. kolu Zonske lige Drina, Radnički je na Petom puku pobedio Slogu (Bajina Bašta) sa 1:0, dok je istim rezultatom komšijski derbiju slavila OKF Osečina u Brezovici, kod Uba. Lajkovački Zadrugar je igrao 0:0 sa Rađevcem u Krupnju, Spartak je poražen 2:4 od Budućnosti u Arilju, a identičnim rezultatom Ribnica je izgubila od lidera Zlatibora u Čajetini.

U 22. kolu, komšijski derbiji su utakmice Spartak-Brezovica. I Zadrugar-Radnički. Ribnica dočekuje Radnički iz Klubaca, kod Loznice, a OFK Osečina neugodan tim Prova iz okoline Vladimiraca.

 

 

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 7 sati 15 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 1 dan 9 sati

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 14 komentara