Popović polaže pored Džonsa (foto: Đorđe Đoković)
Popović polaže pored Džonsa (foto: Đorđe Đoković)
23.04.2016, 20:07

Crno-beli bolji od Metalca

č: | fb:

Beogradski Partizan je i večeras pobedio Metalac u prijateljskom susretu u okviru priprema dva kluba za početak Superlige Srbije (SLS) – 75:70 (26:13, 15:23, 21:17, 17:13). Crno-beli su bolje počeli, u drugom kvartalu poveli su sa 30:14, a Metalac je tek u finišu prvog poluvremena prišao na pristojnih minus pe – 36:41.

U trećoj četvrtini, valjevski košarkaši su zapretili preokretom, pri rezultatu 42:43, ali je tada kapiten gostiju Vanja Marinković serijom poena držao svoj tim u vođstvu, koje je iznosilo desetak poena prednosti. U samom finišu, opet Metalac preti ali je ipak bilo prekasno za bilo šta osim časnog poraza.

Rakićević je i večeras bio prvi plej, kapiten Kutlešić bek, Popović krilo, Jevtović i Majstorović centri. Ulazili su i Kočović, D. Đokić, Gabrić, Čampara, Todorović...

Polaganje Kočovića

Polaganje Kočovića (Foto: Đorđe Đoković)

Trenera Vladu Đokića dugo smo čekali da se pojavi iz svlačionice posle utakmice. Sastanak sa igračima je potrajao, a Đokić je, ako smo ga dobro razumeli, bio nezadovoljan načinom na koji su njegovi puleni počeli utakmicu, što im nije prvi put.

„Dozvolite Partizanu da načini razliku, onda tu razliku jurite, pa se ispucavate....“, rekao je Đokić novinarima.

„Priznao“ je da je „sve dogovoreno“ sa Jovanom Novakom, igračem na pozicijama 1 i 2, koji treba Metalc, a od realizacije tog transfera zavisi i sudbina pleja Dejana Đokića, koji je iz FMP-ove škole, a sada dolazi iz Čajetiine i Zlatibora, iz Prve B lige. „Videćemo...“, bio je pomalo neodređen Vlada Đokić.

Takođe je rekao kako je Jošilo posle povrede kolena opet na treninzima sa ekipom, dok je Brano Đukanović bolestan.

Metalac - Partizan

Metalac - Partizan (Foto: Đorđe Đoković)

Trener gostiju Aleksandar Džikić, koji je preporodio crno-bele, nije krio nezadovoljstvom zbog pauze u prvenstvu, zbog koje igrači utakmice i sudije ne vide danima!

„Šta očekujem u SLS? Ništa, ne znam! Da ste me to pitali posle ABA lige, znao bih, ovako, sve je moguće“, bio je zagonetan Džikić. Najavio je povratak na teren povređenih Veličkovića i Džerald, dok za Đumića ne zna jer je on „momčina, koja hoće“, a tada su moguće i nove povrede!

Marinković blokira Popovića

Marinković blokira Popovića (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova. Gledalaca: 300. Sudije. Jevtović i Vesković (Beograd), Mizdrak (Valjevo).

Metalac: Šarenac, Badovinac, Đokić 1, Kutlešić 5, Majstorović 13, Jevtović 9, Popović 10, Kočović 2, Rakićević 10, Todorović 11, Gabrić 7.

Partizan: Cvetković 7, Aranitović 6, Džons 11, Murić 6, Marinković 17, Vitkovac 8, Koprivica 6, Magdevski 2, Milutinović 6, Vilijams 3, Andrić, Vrabac 3.

Vlada Đokić, uz ocenu „videli smo gde smo“, nije precizirao da li će Metalac do starta SLS i utakmice sa FMP-om odigrati još koju utakmicu.

 

 

 

 

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 7 sati 9 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 1 dan 9 sati

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 14 komentara