Zakucavanje Jevtovića (foto: Đorđe Đoković)
Zakucavanje Jevtovića (foto: Đorđe Đoković)
28.04.2016, 19:42

Čačani se revanširali Valjevcima

č: | fb:

U pripremnoj utakmici za takmičenje u Superligi Srbije (SLS), koje počinje 7/8. maja, Borac je večeras bio bolji od Metalca u Valjevu i pobedio sa 80:74 (22:18, 15:16, 17:21, 26:19). Na taj način Čačani su se Valjevcima revanširali za tri poslednja poraza – jedan na finalnom turniru za Kupu Koraća u Nišu, a dva na prethodnim prijateljskim utakmicama u Čačku.

Metalac j večeras igrao bez lakše ozleđenog Rakićevića i bolesnog Gabrića, dok Majstorović nije ulazio na parket. Debitovao je plej Jovan Novak, Vrščanin koji je stigao iz poljskog Turova. Prvi utisci su povoljni ali će mu svakako još trebati vremena da se adaptira na Metalčev sistem igre. Uz organizatorske sposobnosti, levoruki Novak ume i da precizno šutira za dva i tri poena.

Valjevski košarkaši su večeras izgubili neuobičajeno mnogo lopti, oficijelna statistika nije vođena, a utisak izveštača je da ih je bilo preko 20, što ozbiljna ekipa u utakmici koju želi da dobije ne može sebi da dozvoli.

Polaganje Novaka

Polaganje Novaka (Foto: Đorđe Đoković)

Semafor je dugo pokazivao rezultatsku klackalicu iako su Čačani, zbog grešaka Valjevaca i daleko angažovanije igre, češće bivali u vođstvu, koje se kretalo i do sedam poena prednosti (29:22 u 15. minutu). Posle 51:51 u 28-minutu, do kraja je viđeno dosta neizvesnosti. Borac je vodio, Metalac sustizao (72:72, 74:74), a pobednika su odlučili skočni cenar Mićović, korpulentni Mišković, te bekovski par Stevanović – Avramović. Borac je angažovao i levorukog krilnog centra Andriju Bojića iz OKK Beograda, koji će mu svakako biti pojačanje.

Veliki problem za Metalčeve igrače večeras je bio napad na postavljenu zonsku odbranu, gde nije bilo ideja kako je nadigrati, a mnoge lopte su olako izgubljene. Ni šut još uvek nije na potrebnom nivou te je mnogo glavobolje za trenera Vladu Đokića i njegove saradnike.

Hala sportova u Valjevu. gledalaca: 150. Sudije: Mrdak i Čukalović (Beograd) i Mizdrak (Valjevo.

Metalac: B. Đukanović 2, Jošilo 3, D. Đokić, Kutlešić 18, Majstorović, Jevtović 19, Popović 8, Kočović, Čampara 6, Todorović 5, Novak 13.

Borac: Čarapić 3, Popović, Mićović 16, Bojić 10, Avramović 14, Bojović, Spasojević, Radonjić, Stanojević 2, Radović 10, Stevanović 19, Mišković 6.

Polaganje Kutlešića

Polaganje Kutlešića (Foto: Đorđe Đoković)

U SLS, Metalac je u A, a Borac u B grupi. Valjevci na startu igraju sa FMP-om, koji je pojačan plejmejkerom Tejićem iz Crvene zvezde, dok Borac debituje utakmicom sa Partizanom. Posle šest kola po grupama, dva puta svako sa svakim, po dve najbolje ekipe igraju plej-of za titulu prvaka Srbije i plasman u ABA ligu ukoliko je i dalje bude u ovom formatu s obzirom na rat FIBE i ULEB-a, odnosno uplitanja košarkaških saveza zemalja Regiona kako bi mogućih sankcija spasili reprezentativne selekcije.

 

 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 19 sati 36 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 17 sati 32 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara