KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
08.05.2016, 10:17

Metalac dočekuje FMP

č: | fb:

Utakmicom Partizan – Borac 102:79 sinoć je počela Superliga Srbije u košarci sa osam klubova podeljenih u dve grupe. Metalac večeras (19.00) dočekuje FMP iz Železnika, a u toj grupi još su Crvena zvezda i Tamiš iz Pančeva. U drugoj grupi, uz Partitan i Borac, još su Mega i Konstantin iz Niša.

Ovo je dakle finiš dosta haotične sezone u srpskoj i košarci zemalja Regiona čemu je doprineo i sukob FIBA i ULEB, što donosi krajnju neizvesnost o sudbini ABA lige. Za Metalac situacija je još teža jer se klub mesecima nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji, pa je „pomoć prijatelja“ politički pozicioniranog bila neophodna kako bi se obezbedilo 300.000 dinara neophodnih za troškove organizacije večerašnje utakmice!

KLS je u Beogradu organizovao najavnu pres konferenciju na kojoj je trebalo da se pojave treneri svih ekipa. Opravdano su, međutim, bili odsutni Vlada Đokić iz Metalca, Raško Bojić iz Borca i Marko Cvetković iz Konstantina. Uz to, najavne pres konferencije u Metalcu ovoga puta nije bilo, a Đokić nije davao izjave ni novinarima, koji su se pojavili na treningu, pa su se oglasili kapiten Dušan Kutlešić i poslednje pojačanje Jovan Novak.

Polaganje Novaka

Polaganje Novaka (Foto: Đorđe Đoković)

Kutlešić i Novak su potvrdili pretpostavke valjevskog košarkaškog puka da bi utakmica sa FMP-om mogla biti odlučujuća za učinak Metalca u SLS. Jer, crveno-beli su gotovo neprikosnoveni, a za drugo mesto u A grupi boriće se Metalac i FMP, dok bi Tamiš ipak mogao da bude samo autsajder.

Metalac se jeste pojačao Aleksom Popovićem iz Sutjeske (Budućnosti), Dejanom Đokićem iz Zlatibora (ponikao u FMP-u), te Jovanom Novakom iz Vršca, koji je došao iz poljskog Turova. Popović je dva meseca vredno radio, D. Đokić je van ritma za ovaj rang, dok je Novak tek u fazi uklapanja u sistem igre.

FMP vodi trener Klipa, a nosioci igre su Đokićevi „zlatni momci“ sa EP za mlade u Italiji – Davidovac, Apić i Tejić, iskusni plej Ćović, pa Lazarević, Šešlija,Ostojić, Bursać i Dobrić, kao i perspektivni Radanov i Miladinović.

Kutlešić i Novak, koji su ranije zajedno igrali u mlađim selekcijama Srbije, pa se očekuje da će biti udarni bekovski tandem, smatraju kako je ključ za pobedu protiv FMP-a u tome da li će uspeti da zaustave (ofanzivni) skok gostiju i njihove kontranapade. U Metalcu je neizvestan Jošilo zbog povrede kolena, koju je dugo vukao, a bitan je i dobar centarski učinak Majstorovića i Jevtovića. Naravno, Rakićević, Popović, Gabrić, Todorović i Kočović su takođe momci od kojih se očekuje pun doprinos.

Klupski čelnici su, podstaknuti pisanjem Kolubarskih.rs, najavljivali mogućnost susreta sa novinarima o minulim praznicima, do kojeg ipak nije došlo, kako bi prezentovali finansijsku i svekoliku situaciju u klubu, koja „nije ružičasta, ali ni tragična“ uprkos ogromnim naporima koji su ulažu na njenom poboljšanju.

Kako bilo, na igračima Metalca, treneru Đokiću i njegovim saradnicima je da učine sve što mogu kako bi izborili najbolji mogući rezultat.

O sudbini ABA lige za sutra je u Beogradu najavljen novi sastanak klubova koji je čine. Nejasno je i dalje šta će uraditi KSS, koji pre svega brine o reprezentaciji i njenom odlasku na Olimpiajdu u Rio ovoga leta. Nejasno je, takođe, ima li skorog kraja ratu FIBA i ULEB-a.

Večerašnju utakmicu Metalac-FMP sude Vojinović (Novi Sad), Glišić i Jevtović (Beograd). Delegat je Tasić (Beograd).

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 1 sati 18 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 11.05.2024

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar