Metalac - FMP (foto: Kolubarske.rs)
Metalac - FMP (foto: Kolubarske.rs)
08.05.2016, 19:53

Od gotovog veresija

č: | fb:

Po mnogima najvažniju utakmicu u Superligi Srbije (SLS), na startu pred svojim gledaocima, Metalac je izgubio od FMP-a iz Železnika sa 80:84 (20:23, 21:14, 18:24, 21:23). Čini nam se da nije moralo tako da bude, da je od gotovog napravljena veresija!

Valjevski košarkaši su u trećem periodu vodili sa devet poena prednosti (53:44 u 25. minutu), a potom valjda pomislili da je posao završen i dozvolili seriju gostiju od 14:0 za preokret i vođstvo od 58:53 posle dva minuta! Razigrao se do tada neupadljivi Čović i serijom trojki, uz sjajne pasove preciznom Davidovcu domaćinu stavio do zanja da tek ima da se igra. Metalac je stizao prednost, poslednji put bilo je to na 70:70 u 36. minutu, a onda je FMP opet kaznio seriju greški, poveo sa pet poena prednosti 80:75 posle tri minuta igre, pa je tada, ipak, sve bilo gotovo ali u korist drugog tima crveno-belih.

Metalac je večeras bio bez bez uobičajenih poena Majstorovića, Rakićevića, Kutlešića i Gabrića, sa nedovoljno oporavljenim Jošilom. Taj luksuz njihove zamene, bez obzira na borbenu igru, nisu mogle da nadoknade. Uz to, izgubljeno je 25 lopti, sa linije penala opet nedovoljan procenta ubačenih lopti, slabosti su se koje se ponavljaju od početka sezone. Novak i Popović su nesporno pojačanja, D. Đokić nije bio u startnih 12, kao ni najmlađi Badovinac i Šarenac. Trener Đokić je pokušavao izmenama i tajm-autima da vrati  na put pobede ali u tome nije uspevao.

Metalac - FMP

Metalac - FMP (Foto: Kolubarske.rs)

Sve ovo što je viđeno večeras u Hali sportova posledica je višemesečne krize u Metalcu, pre svega finansijske, koja se odrazila i na odnose u ekipi, kao i na manjak „hemije“ na relaciji klupsko rukovodstvo – stručni štab i igrači. I rukovodstvo je, izgleda, očekivalo da vidi ishod večerašnje utakmice, pa da prema tome eventualno povuče poteze koje je moralo da učini mnogo ranije. Ovako, posle bitke svi generali su pametni...

Na uobičajenoj pres konferenciji posle utakmice trener Vlada Đokić potvrdio je naše osnovne ocene o igri Metalca ali i istakao da će nastojati da uzvrate brejkom u Železniku. Njegov kolega Dušan Klipa ocenio je da je Metalac imao imperativ pobede kako favorit iz ABA lige ali da njegov tim ima igrače, koji mogu da pogađaju u seriji, što se i potvrdilo u važnoj pobedi u Valjevu.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 500. Sudije: Vojinović (Novi Sad), Glišić i Jevtović (Beograd). Delegat: Tasić (Beograd).

Metalac: Kočović, Čampara 6, Kutlešić 7, B. Đukanović 6, Majstorović 2, Jevtović 27, Popović 11, Jošilo, Rakićević, Todorović 2, Novak 19, Gabrić.

FMP: Čović 15, Davidovac 12, Ostojić, Apić 6, Jeković, Đoković 3, Lazarević 6, Bursać 3, Dobrić 25, Šešlija, Radovanović, Tejić 14.

Metalac 12. maja gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu, potom 15. maja dočekuje Tamiš iz Pančeva, a onda se igraju tri utakmice drugog kruga u A grupi SLS.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 13 sati 30 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 13 sati 31 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...