Dragan Simeunović (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Simeunović (foto: Đorđe Đoković)
11.05.2016, 12:37

Simeunović: Najvažniji psihološki oporavak

č: | fb:

Novi trener KK Metalac, Dragan Gale Simeunović (47) posle dva treninga se ekipom, koju je preuzeo na poziv dr Boška Đukanovića a da to „ni u snu nije sanjao“, danas se našao pred novinarima. Sa savetnikom, iskusnim košarkaškim vukom Borom Džakovićem, koji je svojeveremno vodio i Zvezdu i Partizan, a najlepše uspomene vežu ga za Tuzlu i Slobodu Ditu, osnovni zadatak mu je da psihološki podigne ekipu, posle neočekivanog poraza od FMP-a u Valjevu na startu Superlige Srbije (SLS).

„Situacija u kojoj se Metalac našao posle zvezdanih trenutaka u ABA ligi nije ni laka, ni jednostavna. Bora Džaković i ja nastojimo da psihološki podignemo nosioce igre e da bi oni povukli ostale“, kaže Simeunović.

 

„Pomaci se vide, želja postoji, da ne verujem u ovo što radimo ne bih se ni prihvatao posla iako ga, ponavljam, nisam očekivao. Bio sam posvećen radu sa kadetima u Školi košarke, sa Borom pripremao plan letnjih aktivnosti, ali smo obojica kao vojnici kluba bili obavezni da prihvatimo i rad sa prvom ekipom u novonastaloj situaciji“, dodao je u razgovoru za Kolubarske.rs.

Simeunović kaže kako je dodatni problem u tome što se veliki broj utakmica igra u malo dana, te vremena za neke korekcije igre ekipe i pojedinaca gotovo da i nema. Igrače treba oporavljati i fizički, raditi na šutu, a taktički deo pripremati od utakmice do utakmice u zavisnosti od protivnika.

„Svaki pokušaj uvođenja novih, ozbiljnijih taktičkih ideja bio bi sulud jer bi to donelo dodatni haos. Uz to, Vlada Đokić je sa svojim saradnicima u prethodne dve godine uradio dosta toga dobrog i postavio raznovrstan repertoar varijanti igre i u odbrani i u napadu“, uveren je Gale, koji je već vodio Metalac, pa bio pomoćnik Vladi Đuroviću i Milovanu Stepandiću, a sada sarađuje sa Borom Džakovićem, koji je u sličnim situacijama u karijeri imao pomoć pokojnog profesora Ace Nikolića.

 

Za sutrašnju utakmicu sa Crvenom zvezdom u Beogradu u ekipi Metalca neće biti Petra Rakićevića i Tomislava Gabrića. Prvi se na utakmici sa FMP-om požalio na povredu kolena, dok se drugi otrovao hranom. Njihova mesta popuniće plej Dejan Đokić, pridošlica iz Čajetine, koji je prošao školu FMP-a, odnosno talentovani kadet Marko Šarenac.

Posle Zvezde, u Valjevu gostuje Tamiš iz Pančeva, a onda kreću revanš utakmice u A grupi SLS, gde je gostovanje u Železniku presudno za ambicije da se osvoji drugo mesto i zaigra u plej-ofu SLS.

 

Dok se igra, nade ima jer ona (nada), poznato je, poslednja umire.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...