Metalac - Crvena zvezda (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Crvena zvezda (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
12.05.2016, 19:54

Zvezda prejaka za Metalac

č: | fb:

Crvena zvezda pobedila je večeras Metalac sa 102:67 (25:14, 18:11, 34:14, 25:28) u 2. kolu A grupe Superlige Srbije. Utakmica sa crveno-belima došla je u najtežem trenutku za valjevske košarkaše u očitoj krizi, pa ni novom trenerskom tandemu Simeunović – Džaković nije bilo lako da za kratko vreme načine poseban pomak u igri.

Zvezda je bila prejaka, motivisana da brani i odbrani titulu, znalački je kažnjavala sve greške igrača Metalca, kojih je bilo sijaset, pa se jedino postavljalo pitanje hoće li valjevski košarkaši uspeti da minus spuste ispod 40 poena. Sve slabosti Metalca odavno uočene večeras su bile još vidljivije te je iluzorno o njima govoriti. Ipak, najviše brine veliki broj početničkih greški, mnogo lopti „bačenih u bunar“ ili pasova, koje su agresivni crveno-beli bez problema sekli i kažnjavali lakim koševima.

 

U ovom trenutku najvažnije je do nedelje oporaviti ekipu za utakmicu sa Tamišem u Valjevu, koji je večeras kao domaćin izgubio od FMP-a u Pančevu sa 65:80 iako je na poluvremenu vodio. Ukoliko dobije tu utakmicu, a trebalo bi, Metalac se može nadati da u Železniku pokuša brejk protiv FMP-a i eventualnom pobedom većom od četiri poena ostane u trci za drugo mesto u A grupi SLS i plasman u polufinale plej-ofa.

Ono što je večeras bilo uočljivo je nastojanje novih trenera da razigraju i pojedince koji su do sada imali manju minutažu posebno u situaciji kada kapiten Kutlešić još traži sebe i svoju igru, a Majstorović se tek vraća, odnosno da se dodatno definiše ko igra na kojoj poziciji. Bez povređenog Rakićevića i bolesnog Gabrića u SLS je debitovao talentovani kadet Marko Šarenac, a u strelce se upisao i plej Đokić.

Šteta je što dobra igra Jovana Novaka nije bitnije uticala na saigrače, koji su se mučili protiv snažne Zvezdine igre u svim segmentima, na svim delovima terena. Tododorvić je bio najzapaženiji, a Jevtović na uobičajenom nivou tek u finišu utakmice.

 

Dvorana „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu. Gledalaca: oko 500. Sudije: Nešković (Kraljevo), Mrdak i Vesković (Beograd). Delegat: Minić (Beograd).

Crvena zvezda: Rebić 10, Dangubić 12, Mitrović 2, Lazić 9, Micić 8, Simonović 5, Gudurić 8. Jović 3, Miller 16, Zirbes 19, Štimac 10.

Metalac: Kočović, Čampara, Kutlešić 1, B. Đukanović, Majstorović 6, Jevtović 13, Popović 4, Jošilo 4, Todorović 11, Šarenac, Novak 21, Đokić 7.

 

U 3. kolu A grupe SLS, nedelja u 19.00 sati, Metalac dočekuje Tamiš iz Pančeva.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 11 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...