Marko Jošilo i Dragan Simeunović (foto: Đorđe Đoković)
Marko Jošilo i Dragan Simeunović (foto: Đorđe Đoković)
15.05.2016, 09:09

Utakmica istine za KK Metalac

č: | fb:

Od 19.00 sati u Hali sportova KK Metalac dočekuje Tamiš iz Pančeva u 3. kolu A grupe Superlige Srbije (SLS) u košarci. Posle turbulentne sezone i lošeg starta, porazi od FMP-a u Valjevu i Crvene zvezde u Beogradu, ovo je utakmica istine za Metalac, koji će opet igrati bez povređenog Rakićevića i bolesnog Gabrića.

„Želimo pobedu protiv Tamiša i daćemo sve od sebe i da je je ostvarimo“, rekao je novinarima na uobičajenoj pres konferenciji krilni igrač Marko Jošilo, koji je takođe kuburio sa povredom kolena i tek se vraća u pun trenažni proces.

Marko Jošilo

Marko Jošilo (Foto: Đorđe Đoković)

Novi trener Dragan Gale Simeunović, koji je ekipu preuzeo uz savetnika Boru Džakovića, kaže da je za Metalac bitna pobeda bilo kojom razlikom e da bi se momci koji „nisu zaboravili košarku“ ali su u krizi, pre svega psihološkoj, vratili u nekadašnji ritam.

„Tamiš je ozbiljna ekipa, koju godinama vode braća Jovičić – trener Bojan i predsednik Darko. Pančevci tačno znaju šta hoće, svoje ambicije ostvaruju uporno i strpljivo, a mnogi kažu da su protiv Crvene zvezde u Beogradu, uprkos uverljivijeg poraza od nas, odigrali sa više energije“, rekao je Simeunović.

Dragan Simeunović

Dragan Simeunović (Foto: Đorđe Đoković)

On je od novinara zatražio strpljenja i podršku za utakmice sa Tamišom i revanš sa FMP-om u Železniku posle čega će sve biti jasno – može li Metalac u plej-of državnog prvenstva, što bi otvorilo i šansu za eventualni opstanak u ABA ligi (ukoliko je bude s obzirom da čitavo zamešateljstvo u ratu FIBA i ULEB, koji nije mimoišao ni regionalno takmičenje.

„Neki igrači su se trgli iz letargije, poput Majstorovića. Jošilo i Đokić pokazuju želju da daju pun doprinos koliko mogu u ovom trenutku. Muka je to što su Kutlešić i Kočović u krizi, a Rakićević i Gabrić van ekipe. Ipak, uveren sam da ćemo sa Pančevcima odigrati ’ratnički’ i konačno pobediti“, dodao je Simeunović.

Tamiš do sada, ako pamćenje ne vara, nije pobedio u Valjevu. Predvode ga pojačanja Kruščić i Stojadinović, a nosioci igre su Hukić, Smiljanić, Milošević, centri Vujović i Peković.

Utakmicu Metalac-Tamiš sudiće Belošević, Čukalović i Prpa, a delegat je Ilić, takođe iz Beograda. Inače, od 13.00 satu, u Železniku igraju FMP i Crvena zvezda. Sve osim pobede „starijeg brata“ ozbiljno bi dovelo u pitanje regularnost takmičenja!

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 18 sati 27 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 18 sati 28 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...