Metalac - Tamiš (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Tamiš (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
15.05.2016, 19:54

Metalac ubedljiv protiv Tamiša

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Tamiš sa 104:85 (20:16, 21:23, 34:26, 29:20) u 3. kolu A grupe Superlige Srbije (SLS), što je bitno za oporavak ekipe posle slabog starta a pred revanš sa FMP-om u Železniku. U dva različita poluvremena, gosti su bili šuterski raspoloženi u prvih 20 minuta, pa su na veliki odmor mogli otići i sa poenom prednosti da su arbitri priznali koš Ilkića postignut šutem peko celog terena uz sirenu za kraj sa zapisničkog stola!

Igrači Metalca uprkos trudu nisu uspevali da reše problem šuta za tri poena gostiju, posebno Smiljanića, a Tamiš je imao više pokušaja iza linije 6,75 metara nego za dva poena, uz minimum slobodnih bacana 5-5 (drugim rečima u igri bez prodora u reket Valjevaca).

U nastavku stvari su dolazile na svoje mesto, igrači Mertalca su se rastrčali po terenu, iz odbrane se prelazilo u brze protivudare, funkcionisao je i skok, a Majstorović je iz trećeg pokušaja na dodavanje Novaka zabeležio i „alej-up“ za 104:83. Pre toga, prednost domaćih je rasla na 13, pa 15, 18 poena...

 

Prodor Popovića

Prodor Popovića (Foto: Đorđe Đoković)

„Nije nam ovo prvi put da odigramo dobro 20 – 25 minuta, a onda se raspadnemo!“, ocenio je posle utakmice Bojan Jovičić, trener Tamiša. „Metalac je igrao ABA ligu, fizički je jača i spremnija ekipa, ali će neki od mojih igrača morati da se zamisle – ili će igrati ono što se od njih traži, ili neće biti sa nama!“, dodao je.

Trener valjevskih košarkaša Dragan Simeunović bio je boljeg raspoloženja nego li pre ove utakmice ali je poručio da nema velikog slavlja jer je ovo tek mali pomak u odnosu na ono što Metalac mora da igra.

„Raduje više zajedništva, to što igrači sada sa više elana treniraju, a posle ove pobede će mnogo toga, nadam se bar, ići uzlaznom linijom. Neke stvari u odbrani moramo da popravimo“, ocenio je Simeunović.

Dragan Simeunović i Đorđe Majstorović

Dragan Simeunović i Đorđe Majstorović (Foto: Đorđe Đoković)

Posebno je istakao dobru partiju Alekse Popovića, pa učinak plejmejkera Novaka i Đokića. Na pres konfrenciju je doveo centra Đorđa Majstorovića, koji je rekao kako, iako tako ne izgleda, nije lako igrati sa Tamišem i poručio da će u Železniku biti velike borbe u kojoj Metalac nije bez šansi da anulira minus iz utakmice u Valjevu, koju je FMP dobio sa 84:80.

Mimo najave, na parketu se pojavio i Tomislav Gabrić i dobro odigrao s obzirom na pauzu zbog zdravstvenih tegoba. Jevtović standardno dobar, Todorović sve sigurniji, Jošilo borben i odgovoran na putu je punog povratka. Nisu igrali Kutlešić zbog nezalečene povrede i Kočović, a među 12 nije bilo Rakićevića, koji se ozledio protiv FMP-a.

U dvorani je bilo tek oko 200 gledalaca, onih koji vole košrku i Metalac, a izgubili su se pomodari i šminkeri, koji su se producirali tokom ABA lige pred TV kamerama. To je dobro!

 

Polaganje Popovića

Polaganje Popovića (Foto: Đorđe Đoković)

Hala spotova u Valjevu. Gledalaca: oko 200. Sudije: Belošević, Čukalović i Prpa (Beograd). Delegat: Ilić (Beograd). Kontrolor suđenja: Jovančić (Valjevo).

Metalac: Kočović, Čampara, Kutlešić, B. Đukanović, Majstorović 20, Jevtović 23, Popović 17, Jošilo 7, Todorović 11, Đokić 8, Gabrić 7.

Tamiš: Hukić 12, Ilkić 5, Manojlović 9, Kruščić 17, Stojadinović 3, Smiljanić 24 (6-7 za tri), Simić 1, Milošević 5, Vujović, Peković 9, Radović.

U 4. kolu A grupe, četvrtak u 21.00 sat, Metalac igra sa FMP-om u Žezeniku, koji je danas dugo pružao žestok otpor Crvenoj zvezdi ali je prema očekivanjima poražen.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...