Metalac - FMP (foto: Kolubarske.rs)
Metalac - FMP (foto: Kolubarske.rs)
19.05.2016, 10:45

Derbi SLS: FMP – Metalac

č: | fb:

U 4. kolu A grupe Superlige Srbije (SLS) u košarci, večeras od 21.00 sat, u Železniku igraju FMP i Metalac utakmicu odluke kome će pripasti drugo mesto i plasman u polufinale plej-ofa državnog prvenstva. Na startu, u Valjevu, FMP je pobedio sa 84:80, pa Metalcu treba pobeda od pet poena razlike da bi zadržao šanse da i dogodine igra u ABA ligi (ako je bude).

FMP je, ne samo u Valjevu, pokazao da je odličan sastav mladih, perspektivnih igrača, koje u drugom timu Crvene zvezde, pod rukovodstvom ambicioznog trenera Dušana Klipe, predvodi iskusni kapiten Filip Čović, koji je i u Valjevu „trojkom“ otvorio seriju 14:0 za svoj ekipu, što je FMP-u donelo preokret posle minusa od devet poena.

Dragan Simeunović

Dragan Simeunović (Foto: Đorđe Đoković)

„Jasno je da sve kreće od Čovića, da FMP ima odličnog šutera Dobrića, da je iza Davidovca sjajna sezona, da dobro igraju pik-en-rol, koji nije lako braniti“, rekao je novinarima na pres konferenciji Dragan Gale Simeunović, koji sada vodi Metalac, uz pomoć Bore Džakovića, posle odluke klupskih čelnika da nakon neuspeha na startu SLS smene Vladu Đokića.

„Ključ je u dobroj odbrani, koja bi morala da bolje brani šut spolja nego u Valjevu, da spreči ofanzivni skok FMP-a i njihov drugi ili treći napad. Analizirali smo greške, verujem da smo dobro pripremili utakmicu kroz treninge smanjenog intenziteta kako bismo osvežili igrače“, dodao je Simeunović.

Sa trenerom se složio i plej Dejan Đokić, koji je prošao školu FMP-a i veruje, kao i centar Đorđe Majstorović, kako Metalac nije bez šansi za uspeh na utakmici u Železniku. „Treneri su dobro pripremili utakmicu, jasno nam je šta i kako mora da odigramo, atmosfera u ekipi je dobra“, kazao je Đokić. Na novinarsko pitanje, šta bi mogao biti ključ eventualnohžg uspeha, kratko je odgovorio kako je i Metalac mlada ekipa, koja može da se FMP-u suprotstavi i trčanjem!

Krilni igrač Tomislav Gabrić još je rovit zbog virusne prehlade, a slične tegobe zadesile su i centra Ljubomira Čamparu. U ekipu se, posle povrede kolena na utakmici sa FMP-om, vratio bek Petar Rakićević, koji konkuriše za mesto među 12 bez obzira na to koliko je trenutno spreman da pomogne.

Derbi utakmica starih znanaca, koju je Metalac u Železniku poslednji pur dobio pre nekoliko godina kada je ekipu kao trener takođe vodio Gale Simeunović, igra se od 21.00 sat. Sudiće je beogradska trojka Ilija Belošević, Milivoje Jovčić i Radoš Arsenijević.

 

 

Aktuelno

Inspekcija zatvorila gradilište (foto: Kolubarske.rs)
Tokom prepodneva Pre 2 sati 11 minuta

Inspekcija zatvorila nelegalno gradilište u Tešnjaru

U Tešnjaru, koji je proglašen za spomenik kulture od izuzetnog značaja, porušena je istorijska građevina i započeta nelegalna izgradnja spratnog objekta. Prepodne je gradilište zatvoreno i naložena...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 7 sati 34 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 35 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 17 sati 56 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...