KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2016, 22:00

Metalac bez plej-ofa i ABA lige

č: | fb:

Večerašnjim porazom od FMP-a u Železniku od 78:92 (23:25, 20:24, 17:21, 18:22), u 4. kolu A grupe Superlige Srbije (SLS), košarkaši Metalca ostali su bez plej-ofa državnog prvenstva, samim tim i bez šanse da se i u narednoj sezoni takmiče u ABA ligi (ako je bude, zbog sukoba FIBA – ULEB).

Pobeda domaćina je zaslužena, valjevski košarkaši su bolje počeli utakmicu i poveli sa 7:2 (ako to nešto znači), a kako je vreme odmicalo bivalo je jasno da od priželjkivanog iznenađenja i pobede Metalca od najmanje pet poena razlike (u Valjevu je bilo 84:80 za FMP) neće biti ništa.

Trener Simeunović je počeo postavom Novak, Jošilo, Popović, Jevtović, Majstorović, docnije su pristojnu minutažu imali još Đokić, Gabrić i Todorović, B. Đukanović je kratko bio na parketu, ali su ovoga puta dugo čekani koševi centarskog tandema Majstorović – Jevtović, dok ni plejmejkeri, posebno Novak, nisu bili na nivou prethodnih igara. Jošilo i Gabrić po običaju najborbeniji, Popović najefikasniji, Todorović zahvalan, a Kutlešić, Rakićević i Kočović nisu ni ulazili u igru.

Ako je FMP bio bez uobičajenog učinka Dobrića, blistali su Čović i Davidovac, dok su Tejića uspešno menjali Apić, Šešlija i Bursać. Čovićeve trojke, uz ofanzivni skok centara domaćih, kao i talentovanog Lazarevića i marljivog Davidovca, bili su prevaga na strani domaćih, pa najvažnije taktičke zamisli „klupe“ Metalca nisu mogle da budu realizovane.

Nije u Železniku bilo puno gledalaca, na sajtu SLS stoji 500, ali su viđeni Duda Ivković, Muta Nikolić, nekadašnji Metalčev i Zvezdin kapiten Branko Kovačević... Ljudi iz košarke su bili tu da vide odnos snaga dve ekipe, odnosno uspeh FMP-a i pad Metalca, koji će, u višemesečno bremenitoj finansijskoj situaciji, slutimo, u narednoj sezoni imati mnogo muka da sastavi ekipu za bilo koju ligu!

Dvorana FMP-a u Železniku. Gledalaca: 500. Sudije: Belošević, Jovčić i Arsenijević (Beograd). Delegat: Krneta (Beograd).

FMP: Čović 24, Davidovac 13, Apić 10, Jeković, Đoković, Lazarević 18, Bursać 4, Dobrić, Šešlija 10, Kenić, Radovanović, Tejić 13.

Metalac: Kočović, Kutlešić, B. Đukanović 2, Majstorović 14, Jevtović 6, Popović 20, Jošilo 2, Rakićević, Todorović 11, Novak 9, Đokić 6, Gabrić 8.

U 5. kolu, nedelja (17.00), Metalac dočekuje Crvenu zvezdu, dok u utorak sezonu završava utakmicom sa Tamišom u Pančevu.

 

 

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 1 sati 2 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...