Slavlje košarkaša Zvezda (foto: Đorđe Đoković)
Slavlje košarkaša Zvezda (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2016, 19:59

Zvezda dominantna i u Valjevu

č: | fb:

Crvena zvezda je demonstrirala superiornost i na večerašnjoj utakmici sa Metalcem u Valjevu, koju je dobila sa 78:56 (11:16, 25:13, 20:11, 22:16) i obezbedila prvo mesto u A grupi Superlige Srbije (SLS), pa će u polufinalu plejofa državnog prvenstva igrati sa Megom, dok je drugi par Partizan-FMP.

Naravno da niko nije ni pomišljao kako bi Metalac moga da iznenadi, ta ne tako davna vremena već su, nažalost, prošlost, pa je prednost u prvih deset minuta ipak bila melem na ljutu ranu. Docnije, sve je brzo došlo na svoje mesto, a crveno beli imaju takav izbor igrača da trener Radonjić uvek može da nađe pet drugih koji su više raspoloženi od ostalih ili će pojedince da odmara u mikrociklusima priprema i ovako čestim igranjem.

Polaganje Novaka

Polaganje Novaka (Foto: Đorđe Đoković)

Borba za loptu

Borba za loptu (Foto: Đorđe Đoković)

Zakucavanje Todorovića

Zakucavanje Todorovića (Foto: Đorđe Đoković)

Crveno beli su posebno snažni u odbrani, gde svi igrači u postavi „peglaju“ do iznemoglosti, što protivnika tera u veliki broj grešaka, što je bilo prisutno i večeras. Uostalom, Zvezda je u ovoj sezoni igrala u Top 8 fazi Evro lige i ispala je tek posle mečeva u nokaut fazi sa novim prvakom CSKA iz Moskve, koji predvodi naš Miloš Teodosić.

Metalac je nastupio bez kapitena Kutlešića, koji se na zagrevanju pred utakmicu sa FMP-om u Železniku požalio na bolove u kolenu i rekako kako nije spreman. U startnih 12 vratio se centar Čampara.

Polaganje Gabrića

Polaganje Gabrića (Foto: Đorđe Đoković)

Gabrić spašava loptu

Gabrić spašava loptu (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 500. Sudije: Maričić i Stefanović (Kraljevo), Mrdak (Beograd). Delegat: Savić (Kraljevo.

Metalac: Kočović 2, Čampara, B. Đukanović, Majstorović 11, Jevtović 8, Popović 4, Jošilo 4, Rakićević 1, Todorović 7, Novak 3, Đokić 5, Gabrić 10.

Crvena zvezda: Kinsez 6, Rebić, Dangubić 3, Mitrović 13, Lazić 4, Micić 8, Simonović 2, Gudurić 7, Jović 3, Quincy 16, Zirbes 7, Štimac 9.

Metalac ovu sezonu završava u sredu, utakmicom protiv Tamša u Pančevu, koja se igra od 19.00 sati.

Metalac - Crvena zvezda

Metalac - Crvena zvezda (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 22 sati 52 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 1 dan

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...