Metalac - Tamiš (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Tamiš (foto: Đorđe Đoković)
25.05.2016, 13:05

Oproštaj i rastanak

č: | fb:

Večerašnjom utakmicom sa Tamišom u Pančevu, od 19.00 sati, KK Metalac završava učešće u Superligi Srbije (SLS) što je i kraj sezone 2015/2016. godine. S obzirom na višemesečno vd stanje u kojem se klub nalazio biće to, po svemu sudeći, ne samo oproštaj već i rastanak sa ekipom, koju je pre dve godine selektirao i okupio trener Vlada Đokić.

Igrači Metalca, pretpostavljamo, jedva čekaju kraj ovosezonskih muka. Nekima ističu ugovori, za druge su zainteresovani „tržišno orijentisani“ klubovi, koji, kao i Metalac, ne stvaraju igrače ali bolje trguju pa preživljavaju. Zbog dugova, verovatno su svi slobodni agenti, što će njihovi menadžeri iskoristiti u nastojanjima da im nađu novo uhljeblje jer od toga zavisi i njihova zarada.

Tamiš jedini u A grupi SLS do sada nema pobedu, što ne znači da večeras neće nastojati da se časno oprosti od takmičenja u koje se jedva ugurao u „mrtvoj trci“ sa zemunskom Mladošću zahvaljujući boljem međusobnom skoru pri istom broju bodova.

Kako bilo, KK Metalac proživljava jedan od najtežih perioda u istoriji dugoj od 1948. godine kada je klub osnovan. Možda i najteži. Dugovi su kamen o vratu i bez njihovog saniranja teško će biti u novoj sezoni sve i da u njoj igraju samo Metalčeva deca. Jer, dobar glas se daleko čuo, ovaj sadašnji odzvanja još dalje!

 

Ne brinite za Metalac!

 

U današnjem telefonskom razgovoru za Kolubarske.rs, dr Boško Đukanović kaže kako za Metalac ne treba brinuti jer brine on.

„Metalac je najmanje zadužen klub u ABA ligi. Dugove ćemo sanirati, igraćemo opet ABA ligu. Strašno je teško u ovovremenoj Srbiji obezbediti uslove i za važnije stvari, a Metalac je načinio veliki iskorak. Po mnogo čemu je pretekao čačanski Borac ili kraljevačku Slogu, klubove i centre jače od Metalca i Valjeva“, kaže dr Đukanović.

„U Metalac sam doneo dva miliona evra novca van Valjeva, što niko nikada nije uradio! To košta života i zdravlja, to je teže nego se baviti hirurgijom!“, dodao je.

Smenu trenera Đokića nije želeo da posebno komentariše uz napomenu da mu je (Đokiću) tri puta odbijao ostavku kao „momku iz Valjeva“.

„I Gale (Simeunović) je Valjevac. Imamo njega i BoruDžakovića, tu je i Duda Ivković, koji će biti savetnik, možda i trener. Ne brinite za Metalac!“, poručio je dr Boško Đukanović.

Razgovor je okončan njegovim ponovljenim obećanjem da će Kolubarskim.rs i ostalim valjevskim novinarima pojasniti kompletnu situaciju u Metalcu i način na koji će kriza, pre svega finansijska koja je dobrim delom uzrokovala i ostale potrese, biti prevaziđena.

 

 

Aktuelno

Konferencija za novinare - Džez fest (foto: Kolubarske.rs)
Od 16. do 18. maja Pre 6 sati 12 minuta

Jubilarni 40. Džez festival - Spektakl za oči, uši i dušu

Jubilarni 40. Džez festival biće održan u Valjevu od 16. do 18. maja. Koncert jedne od najvećih svetskih zvezda kanadskog džez muzičara Đina Vanelija biće u Omni centru 16. maja od 21 čas. U petak...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 11 minuta

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 1 dan 3 sati

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara