KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2016, 12:14

Ima li spasa za KK Metalac?

č: | fb:

Danas je poslednji dan za registraciju igrača u KSS, pa je, s obzirom na to da treninzima prisustvuje tek pet – šest dečaka, veliko pitanje s kojom će ekipom KK Metalac igrati KLS, koja počinje za mesec dana. Propali su pokušaji gradskih čelnikada se izlaz iz krize nađe u minut do 12, tako da je, bar potpisniku ovih redova, nejasno šta dalje biva.

 

Ideja o povratku Vlade Đokića na mesto trenera neostvariva je iz (bar) nekoliko razloga, samim tim i brzometno okupljanje ekipe od onih igrača koji su formalno u Metalcu a ne pojavljuju se na treninzima i nekoliko kadetskih i juniorskih reprezentativaca Srbije koji bi došli u Valjevo.

 

Đokić, uprkos svim ubeđivanjima, nije prihvatio ponudu da se vrati na klupu Metalca iako na Studentovom terenu i u maloj Sali uz to igralište radi sa nekoliko momaka, među kojima su Dušan Kutlešić i Nikola Kočović. Đokiću nije lagodno jer je tužio klub zbog neisplaćenih zarada, a ni po koju cenu ne bi da opet radi u situaciji u kojoj se igračima, i ne samo njima, duguju novci, a od obećanja se ne živi.

 

Dugove Metalca teško je precizno definisati, a oni su u svakom slučaju veći od onih „oko 22 miliona dinara“, kako je novinarima rečeno na junskoj pres konferenciji u Kući košarke, u Tešnjaru. Nije nemoguće da dugovi sežu preko 30, odnosno da su gotovo 40 miliona dinara. Uz igrače, trenere i zaposlene i honorarno angažaovane, duguje se i za prevoz, ishranu.... Na spisku poverilaca, tvrde upućeni, moguće je da ima i 80 imena!

 

Bilo kakav reprogram duga sa toliko ljudi, sve i da su svi u Valjevu i iz Valjeva, nemoguće je napraviti u ovako kratkom roku, a vremena odavno nema. Samim tim pala je u vodu i ideja da se okupe valjevski preduzetnici spremni da finansijski pomognu u funkcionisanju Metalca, kao i u saniraju dugova nastalih u dve sezone ABA lige. Računalo se i na pomoć stranih kompanija koje posluju u Valjevu, a navodno su bile spremne da pomognu.

 

Treninzima Metalca, koje vode Simeunović i Džaković, prisustvuje po nekoliko mladića, od četiri do sedam, koji rade ono što je moguće u tim sistuacijama sa nekompletnom ekipom. Ko će Metalac voditi u KLS, a tek ko će igrati, u ovom trenutku doista je teško reći. Najgora je varijanta istupiti iz takmičenja. Odlaganje početka priprema za više od msec dana tek će se obiti o glavu jer se u tom periodu moglo što-šta uraditi.

 

Klupski čelnici su se izgubili u lavirintu sopstvenih zabluda, treneri su bili zauzeti privatnim obavezama na pojedinim letnjim kampovima, nije funkcionisala ni klupska kancelarija. Od gradskih čelnika, kakvi god da su, pomoć nije tražena, čekalo se, izgleda, da je oni sami ponude. Nedeljni sastanak Upravnog odbora doneo je ostavku aktuelnog predsednika klupske skupštine Zorana Vraneša, koji je nedavno, pisanim podneskom, zatražio isplatu dugova od gotovo 1,2 miliona dinara.

 

Ostaje nada da će se neko iz Metalca oglasiti na bilo koji način ili se mora čekati početak KLS i 1. kolo sa Dinamikom u Beogradu da se vidi da li će se valjevski srpskoligaš pojaviti na terenu i sa kojom ekipom.

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 1 sati

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.