Klupska skupština KK Metalac (foto: Kolubarske.rs)
Klupska skupština KK Metalac (foto: Kolubarske.rs)
24.09.2016, 15:10

Spasti klub po svaku cenu!

č: | fb:

Najvažnija odluka klupske skupštine KK Metalac, koja je održana danas u Kući košarke, u Tešnjaru, je da se klub osnovan pre skoro 70 godina mora spasti po svaku cenu, što pojednostavljeno znači da se mora igrati KLS. Redosled poteza na tom putu, iako je 12.05, je razgovor sa gradskim čelnicima, formiranje Upravnog odbora, postavljanje trenera i stručnog štaba, okupljanje ekipe...

 

 

Od gradskih čelnika će biti zatraženo da Metalac dobije planirana budžetska sredstva do kraja 2016. godine nakon pravdanja utrošenih oko 2,3 miliona dinara, koja će biti obezbeđena sopstvenim naporima. Klub bi, ukoliko se drugačije ne dogovori sa gradskim čelnicima, po onome što se danas čulo, trebalo da vodi Duško Đukanović, koji je formalno predsednik iako gotovo tri godine nije ulazio u klupske prostorije. Njegovo poznavanje košarke, kao i energija i fanatizam, garant su da bi se u ovoj sezoni moglo preživeti u KLS.

Ton takvoj odluci dali su Metalčevi bivši igrači i treneri Vojislav Kecojević, Mihailo Poček, Vlada Mišković, Ilija Ilić, koji su podržali Đukanovićevu ocenu kako bi najveća sramota bila da se klub ugasi. Velikom sramotom ocenjeno je i to što je Metalac u ABA ligi igrao bez ijednog Valjevca.

 

Klupska skupština KK Metalac

Klupska skupština KK Metalac (Foto: Kolubarske.rs)

Mnogo toga tokom gotovo trosatne rasprave ličilo je na kafanske abrove iz čega se da zaključiti da su prethodni meseci izgubljeni u razgovorima po kafićima, pa je nejasno zbog čega se na klupsku skupštinu čekalo ovoliko vremena. Nejasno je i zbog čega je iz Gradske uprave, kako je rečeno sa potpisom gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, u KSS otišlo pismo o tome da Metalac ne postoji, te da nema ni rukovodstvo, trenera i igrače, što je bio povod da pojedini košarkaši zatraže novu arbitražu iako su na prethodnoj odbijeni ra raskid ugovora s obzirom na da im je Metalac isplatio dugove.

 

Direktor KLS, Leon Deleon rekao je posle sednice klupske skupštine da je merodavan samo akt kluba, te da to pismo iz Opštine, sve i da je otišlo u Beograd, ne znači ništa.

U ovom trenutku nejasno je ko bi mogao biti trener, odnosno koji su to igrači koji će nositi dres Metalca u sezoni koja počeinje 8. oktobra. Rečeno je kako Valjevo ima nekoliko odličnih trenera, odnosno da bi se dosta lako i sa mnogo manje novca no što je to bio slučaj u ABA ligi mogao obezbediti sastav, koji garantuje opstanak u KLS. Imena nisu pominjana, uz ocenu da se sa ozbiljnim radom na svim frontovima mora početi odmah.

 

Od KSS se očekuje pomoć u pomeranju rokova za registraciju i licenciranje igrača, eventualno i odlaganje utakmica prva dva prvenstvena kola, što, kako se procenjuje, ne bi trebalo da bude problem.

 

Ukoliko Metalac preživi najveću krizu u svojoj istoriji i izbori opstanak u KLS "doći će se do vazduha, a potom će biti sve biti lakše", čulo se na klupskoj skupštini. Niko ne beži od ranije nastalih obaveza uz nadu da bi one mogle da budu izmirene u razumnom roku kako ne bi došlo do blokade računa.

 

Naš utisak pole svega je da su čelnici Metalca i njihovi saradnici radili sa najboljim namerama ali da, ipak, nisu poimali suštinu košarkaške igre i vođenja kluba, koji se na "o ruk" našao u ABA ligi za koju nije bio spreman ni finansijski, ni organizaciono, a, kako se danas čulo, lutalo se i u izboru igrača van Valjeva od kojih su mnogi bezrazložno bili preplaćeni.

 

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 16 sati 30 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 17 sati 55 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...