Trening košarkaša Metalca (foto: Đorđe Đoković)
Trening košarkaša Metalca (foto: Đorđe Đoković)
28.09.2016, 17:27

Okupilo se sedam igrača

č: | fb:

KK Metalac je danas započeo pripreme za najtežu sezonu u svojoj istoriji. U Hali sportova okupilo se sedam igrača  Đukan Đukanović, Aleksandar Vasić, Brana Đukanović, Marko Šarenac i trojica juniora sa Jelićem na čelu.

 

Očekuje se da se ekipi priključe centri Aleksandar Tanasković i Marko Dujković, a od sutra bi trebalo da se pojave i trojica igrača van Valjeva, koji će biti na probi.

 

Metalac mora započeti KLS kada i ostale ekipe, 8. oktobra, s obzirom na to da je direktor takmičenja Leon Deleon, Valjevac, svojevremeno predlog Metalca za tu funkciju, odbio molbu Valjevaca da odloži utakmicu 1. kola sa Dinamikom u Beogadu uz obrzloženje da za to ne postoji pravni osnov.

 

Pre treninga, u ranim popodnvenim satima, održana je pres konferencija na kojoj je trener Mihailo Poček, koji se u matični klub vratio posle 14 godina, rekao kako je osnovni cilj izboriti opstanak, što će realno biti teško s obzirom na kasno okupljanje i način selektiranja ekipe.

 

Mihailo Poček i Milinko Petrović

Mihailo Poček i Milinko Petrović (Foto: Đorđe Đoković)

On je ponovio stav izrečen na klupskoj skupštini kako je sramota to što u Metalcu, u ABA ligi, u prošloj sezoni nije igrao ni jedan košarkaš iz Valjeva. "To se nikada nije desilo", dodao je Poček i naglasio kako će se u potpunosti redefinisati rad u Školi košarke.

 

Njegov pomoćnik Vlada Mišković pojasnio je da juniorska ekipa, koju je vodio, bila najbolja u zapadnoj Srbiji ali su potom klupski čelnici, bez objašnjenja i obrazloženja, raspustili ekipu.

"Momci su se razišli, neki su i promenili klub, a 3-4 su mogla da rade sa prvotimcima, posebno u ovoj situaciji", rekao je Mišković.

Duško Đukanović

Duško Đukanović (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik Duško Đukanović je ponovio da su dugovi oko 39 miliona dinara i ocenio kako nije lako pronaći izraz kako bi se opisalo stanje u kojem se Metalac sada nalazi.

 

"Drugog izlaza od ovoga nije bilo, sve drugo bi značilo gašenje kluba, a to se nije smelo dogoditi. Verujem da Metalac može opstati u KLS, a potom bi morala da usledi detaljna analiza šta i kako dalje", rekao je Đukanović.

 

Ponovio je kako klub nikom neće ostati dužan i zamolio za malo strpljenja kako sudske tužbe za dugove igračima i bivšem treneru Đokiću ne bi dovele do blokade računa i otežale napore da Metalac preživi. On je ocenio da klubu nisu bili potrebni Rakićević, Kutlešić i Kočović, koji nisu želeli da igraju, pa su im date ispisnice kako bi se i na taj način, uz pomoć njihovog menadžera, obezbedio deo novca za dugove koji prete da ugase klub sa skoro 70-to godišnjom tradicijom.

 

Na ruku Metalcu ne idu ni propisi KSS, koji omogućavaju da se do početka KLS registruju četiri nova igrača, a posle prvog kola još dva, pa je potpuno jasno u kojem će sastavu valjevski ligaš igrati u ovoj sezoni. Otuda i poziv navijačima i medijima da pomognu u borbi za goli ligaški život!

Trening košarkaša Metalca

Trening košarkaša Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 20 sati 40 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara

 (foto: )
Jubilej Pre 21 sati 38 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.