Time out Metalca (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Time out Metalca (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
14.10.2016, 19:25

Metalac nadigrao Nišlije

č: | fb:

Metalac je večeras nadigrao Nišlije i zabeležio ubedljivu pobedu 101:68 (36:22, 18:16, 21:21, 26:9) u lepoj atmosferi, u 2. kolu KLS i debiju pred svojom publikom. Postava sa dva Đukanovića, Đukanom i Branom, Vasićem, Šarencem i Dujkovićem, koja je sticajem okolnosti iznela sama startnu utakmicu sa Dinamikom u Beogradu, imala je sjajan počletak.

 

Prodor Vasića

Prodor Vasića (Foto: Đorđe Đoković)

Brano Đukanović u šutu za tri poena

Brano Đukanović u šutu za tri poena (Foto: Đorđe Đoković)

Brza igra sa dosta uspešnih šuteva u napadu i agresivna odbrana doneli su veliku prednost, koju Konstantin nije mogao da stigne, a razlika je iznosila i preko 20 poena. B. Đukanović je trojke šutirao 6/7, Vasić odlično razigravao ekipu, Đ. Đukanović agresivan i prodoran, a Šarenac i Dujkoivić su dominirali pod obručima.

 

Đukanović i Poček

Đukanović i Poček (Foto: Đorđe Đoković)

Uvođenje novajlija, koji se još nisu uigrali – Hukića, Ostojića i Jovanovića dovelo je do pada ritma i donosi povratak Nišlija u život. Tada je seriju poena ispod koša postigao Janković, a u poslednjoj četvrtini opet je visok ritam definitivno slomio goste u čijim redovima su nešto značili iskusni Bogavac i mladi igrači Anđelković i Stojanović.

Đukan Đukanović u prodoru

Đukan Đukanović u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

 

Janković u prodoru

Janković u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

Sama završnica nije odavno viđena u Valjevu. Trener Poček je na parket poslao dečake Milutinovića i Bogdanovića, a poslednji koš za Metalac "trojkom" je postigao Nikola Milutinović i upisao "stotku" na semaforu! Aplauz zadovoljne publike, koja je okačila i transparent dobrodošlice kući kapitena Đ. Đukanovića, to je najbolje potvrdio. Poseta od oko 600 gledalaca, uprkos TV prenosu, bila je pristojna, bezmalo veća nego tokom čitave prošle sezone u ABA ligi, a momci su se odužili željom, htenjem i borbenošću.

 

Natpis na tribini

Natpis na tribini (Foto: Đorđe Đoković)

U ime ekipe na pres konfrenciji, gledaocima i medijima na podršci u teškim danima za klub i igrače, zahvalio je Brano Đukanović. Poček je upozorio da se, uz svo zadovoljstvo ne sme poleteti, te da treba još mnogo rada kako bi se ostvario osnovni plan – opstanak u KLS.

Trener gostiju Peca Jaćimović izrazio je čuđenje otkud zabrinutost za eventualnu takmičarsku sudbinu Metalca. Čovek nije znao da je klub bio pred gašenjem, a ni njemu neće biti lako da ovu ekipu Konstantina održi u KLS.

 

Metalac: Radivojević 8, Janković 17, Šarenac 4, Đ. Đukanović 16, B. Đukanović 27, Vasić 13, Milutinović 3, Dujković 4, Bogdanović, Ostojić 5, Hukić 4.

 

U 3. kolu, narednog vikenda, Metalac je gost Borca u Čačku, jednog od favorita za najviši plasman.

 

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 3 sati 25 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 1 komentar

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 10 sati 41 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 3 komentara