Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
08.11.2016, 09:12

Druga pobeda VŠK-a

č: | fb:

VŠK je zabeležio i drugu pobedu na klupskom EP u šahu, koje se igra u Novom Sadu. Ovoga puta sa 4:2 savladana je ekipa Ladža iz Kazanja. Cele poene su osvojili Mameđarov, Markuš i Perunović, remizirali su Morozevič i Ivanišević, dok je na drugoj tabli poražen Raport od američkog velemajstora Gate Kamskog.

 

Posle dva kola 12 ekipa ima po dve pobede, među njima je i VŠK, a na čelu tabele je Padova, koju predvode francuski velemajstor MaksimVachier-Lagrave i mađarski velemajstor Peter Leko. Sigurne pobede zabeležili su i najveći favoriti za titulu, ruska Siberia i makedonski Alkaloid.

 

Od ostalih srpskih ekipa po 3:3 odigrali su mladi sastavi beogradske Itake i OŠK Paraćina, dok su Jelica iz Goračića u Guči i beogradske Crvena zvezda pretrpeli uverljive poraze.

 

U ženskoj konkurenciji, poraz je doživela Jelica iz Goračića.

 

Mečevi 3. kola igraju su od 15.00 sati, VŠK igra protiv Padove, a klupsko EP se završava 12. novembra posle sedam kola po Švajcarskom sistemu. Najzanimljivije će svakako biti u finišu, kada će snage odmeriti najjače ekipe, što će odlučiti o konačnom poretku na tabeli.

Aktuelno

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 5 sati 17 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 1 komentar

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 17 sati 55 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...  · 9 komentara